‘Liverpool-crisis test Arne Slot’

Foto: ‘Liverpool-crisis test Arne Slot’

Arne Slot heeft drie succesvolle jaren met Feyenoord achter de rug. De oefenmeester heeft zijn ploeg goed laten voetballen, kan zich goed verwoorden in de media en spelers lopen met hem weg. Echte tegenslagen heeft Slot in Rotterdam ook niet gekend, maar de vraag is volgens journalist Maarten Wijffels dan ook hoe de aanstaand trainer van Liverpool daar in Engeland mee zal omgaan.

Twijfels over crisismanagement Slot?

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad stelt Wijffels dat een opvolger van Slot voorlopig nog niet in beeld is. “Feyenoord zal niet van stel op sprong duidelijk hebben wie Arne Slot moet opvolgen. Er worden een heleboel namen de wereld in geslingerd. De ene enorm onderbouwd met statistieken en de ander meer vanuit de onderbuik. Dat kunnen we hier ook gaan doen, maar wat heeft dat voor zin? Laten we gewoon even wachten welke richting de club echt op gaat.”

Slot heeft bij Feyenoord uitstekend gepresteerd, mede door zijn voetbalvisie en goede communicatie vaardigheden. Wijffels stelt dat ook zo de andere kant kan opslaan. “Het leiden van een topclub gaat vooral om het managen van relaties en spelers. Het mooiste voorbeeld zie je nu bij Liverpool waar Jurgen Klopp alles kan verzinnen, maar het komt allemaal neer op Salah die wel of geen handje geeft. Dat moet je managen en bij Arne Slot weten we helemaal niets van hoe hij dat zal doen op zo’n niveau. Dat moet allemaal nog blijken.”

Tegenslag zou Arne Slot goed doen

De voetbaljournalist stelt dan ook dat het niet erg zou zijn als Slot eens een tegenslag kreeg te verwerken. “Je moet het goed verwoorden, want Arne Slot heeft het bij Feyenoord zo goed gedaan, maar om zijn rugzak te vullen zou je het hem eens ‘gunnen’ om een crisis te hebben. En dan nog is het hartstikke moeilijk in Engeland waar alles in factor tien is, maar dat is waar het vooral op aankomt. Als je Slot ziet is hij welbespraakt en intelligent, alleen heeft hij nooit gehad dat hij drie of vier wedstrijden achter elkaar verloor.”

Gaat Arne Slot een crisis meemaken bij Liverpool?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie