Invaller Reiss Nelson maakt indruk tijdens vijfklapper Arsenal

Arsenal heeft zich herpakt na de Europa League-nederlaag bij PSV (2-0). De Londenaren boekten in de Premier League een afgetekende overwinning op Nottingham Forest: 5-0.

Nottingham Forest verraste vorig weekend met een 1-0 zege op Liverpool, maar in het Emirates Stadium bleek een nieuwe stunt niet haalbaar. Al na vijf minuten werd het 1-0 dankzij Gabriel Martinelli (foto). Hij vierde zijn doelpunt met het tonen van een shirt van Pablo Marí, die door Arsenal is uitgeleend aan AC Monza en deze week werd neergestoken in een Italiaanse supermarkt.

Arsenal vergat de wedstrijd al voor rust te beslissen. Manager Mikel Arteta kreeg ook nog een tegenvaller te verwerken: Bukayo Saka viel geblesseerd uit. De Engelsman werd vervangen door Reiss Nelson, die vorig seizoen nog het tenue van Feyenoord droeg. Ondanks de vervelende oorzaak bleek het een uitstekende keuze van de Spanjaard om Nelson te brengen.

Gouden invalbeurt

In de tweede helft besliste Nelson het duel door de 2 én 3-0 voor zijn rekening te nemen. De aanvaller bleek helemaal los en leverde ook nog een assist bij de 4-0 van Thomas Partey. Een andere speler met een Eredivisie-verleden eiste de vijfde treffer op: de Noor Martin Ødegaard schoot op fraaie wijze raak.

Arsenal keert dankzij deze vijfklapper terug aan kop in de Premier League. De voorsprong op Manchester City blijft identiek aan de marge vóór deze speelronde: twee punten.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Gabriel Martinelli, 2-0 (49′) Reiss Nelson, 3-0 (52′) Reiss Nelon, 4-0 (57′) Thomas Partey, 5-0 (78′) Martin Ødegaard