Gabriel Jesus maakt zich zorgen: ‘Maar binnenkort…’

Foto: Gabriel Jesus maakt zich zorgen: ‘Maar binnenkort…’

Bondscoach Tite van Brazilië heeft Richarlison aangewezen als zijn nummer 9, waardoor Gabriel Jesus het moet doen met een invalbeurtje hier en daar. De spits van Arsenal staat ook al een hele lange tijd droog en dat vreet aan hem, vertelt hij aan SoccerNews.nl.

Tegen Zwitserland liep het niet geweldig bij de Goddelijke Kanaries, die ternauwernood met 1-0 wonnen door een doelpunt van Casemiro. Toen de middenvelder van Manchester United scoorde stond Jesus al een minuutje of tien binnen de lijnen, maar hij kon het verschil niet maken. Al sinds begin oktober wacht hij op een goal en dat begint wel een beetje te wringen… “Natuurlijk! Ik ben een speler die van tijd tot tijd een doelpuntje mee moet pikken en daarvoor ben ik hier ook. Als ik op het veld sta probeer ik te scoren, maar ik moet het team ook helpen. En als we winnen ben ik blij, dus eigenlijk denk ik er niet zoveel aan. Als ik een kans krijg ga ik echt wel scoren!”

“Binnenkort leg ik de bal in het netje”

Dus het is geen probleem met zijn skills als afwerker? “Nee, dat denk ik niet. Daar kunnen we het best over hebben, maar dan moet ik wijzen naar de kansen die ik heb gekregen. Op het WK is het een ander spelletje dan bij Arsenal. En zelfs als ik kansen heb gehad en die heb gemist, dan weet ik zeker dat het niet aan mijn kwaliteiten ligt. Het seizoen begon geweldig voor me en toen kreeg ik daar geen vragen over. Maar dat is helemaal geen probleem. Binnenkort leg ik de bal in het netje en daarna is het hek van de dam.”

Winnen is niet genoeg

Ergens is Brazilië wel met Nederland te vergelijken: ook bij de Seleçao is winnen belangrijk, maar de manier waarop des te meer. De Goddelijke Kanaries staan voor aanvallend voetbal, maar vindt Jesus dat dat ook in de praktijk wordt gebracht op het wereldkampioenschap? “Zeker. Dat is waar Brazilië voor staat, dat weet iedereen. We zijn hier ook om het ons naar de zin te hebben, om lekker te voetballen. Voorin en op het middenveld beschikken we over een surplus aan kwaliteiten… En ook in de verdediging.”

“We doen ons uiterste best om het voetbal waar jij het over hebt te spelen”, gaat Jesus verder. “Maar weet je wat nog veel belangrijker is? Dat we elkaar helpen op het veld. Dat we de bal als collectief proberen te veroveren, om vervolgens aan de aanval te kunnen denken.”

Scoort Gabriel Jesus tegen Kameroen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Richarlison of Jesus?

  • Richarlison
  • Jesus
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
72+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
31+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
44+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
279+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
241+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
856+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
166+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
380+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
766+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
327+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie