Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”

Foto: Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”

In Spanje zijn veel ogen weer eens gericht op Vinícius Júnior, die met zijn gedrag de tongen blijft losmaken. Villarreal-routinier Dani Parejo vindt dat de licht ontvlambare Real Madrid-aanvaller zich steeds veel te makkelijk laat provoceren.

Dani Parejo geeft Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior het advies om zich minder met opstootjes te bemoeien

Tijdens de interlandperiode deze week vestigde Vinícius flink de aandacht op zich. Op een emotionele persconferentie liet hij zijn tranen de vrije loop tijdens een betoog tegen racisme. Een dag later kreeg hij het in de oefeninterland tegen Spanje aan de stok met Aymeric Laporte en Álvaro Morata. Dit gedrag levert de Braziliaan de nodige kritiek op, ook van Parejo.

Focus op het voetbal

De 34-jarige middenvelder vindt het zonde dat zo’n goede voetballer zich zo makkelijk op kast laat jagen. “Hij is een uitzonderlijke speler met spectaculaire kwaliteiten. Ik ben zelf nooit in de situatie geweest dat ik de belangrijkste speler ben van de grootste club ter wereld en dat iedereen het over mij heeft. Maar we moeten ons als spelers focussen op het voetbal”, klonk het in gesprek met El Larguero.

Vinícius is zeer regelmatig bij opstootjes betrokken. “Die zijn er in elke wedstrijd, het is iets waar hij aan moet werken. Als je voor Madrid speelt, is de sfeer altijd speciaal. Mensen proberen je altijd op te naaien. Ik ben zelf ook een dronkenlap of wat dan ook genoemd in stadions, maar dan ga ik de confrontatie ook niet aan of maak ik geen gebaren. Dat is onnodig. Als voetballer moet je er boven staan.’

Moet Vinícius zijn gedrag veranderen op het veld?

  • Ja, is vaak heel irritant
  • Nee hoor
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie