Engeland gaat pas in slotfase onderuit tegen Brazilië

Engeland heeft zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen Brazilië verloren. De thuisploeg zag de Zuid-Amerikanen pas laat in het duel het enige doelpunt van de wedstrijd maken.

Vele afwezigen bij Brazilië en Engeland

Evenals voor de meeste andere landen, zijn de interlands van maart cruciaal voor de voorbereiding op het Europees kampioenschap van komende zomer in Duitsland. Bondscoach Gareth Southgate heeft het echter niet makkelijk, aangezien verschillende basisklanten geblesseerd zijn afgehaakt.

De oefenmeester moest het tegen Brazilië onder meer stellen zonder Harry Kane, Luke Shaw en Bukayo Sakah, waardoor Ollie Watkins in de spitspositie mocht plaatsnemen. Aan de kant van Brazilië waren er zelfs vijf debutanten terug te vinden. Het zorgde voor een open wedstrijd.

In de eerste helft gaven beide landen elkaar veel ruimte. Het publiek vermaakte zich dan ook flink in het stadion en zag aan beide kanten diverse kansen op de openingstreffer. Brazilië en Engeland waren echter niet scherp voor het vijandelijk doel, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Jonge Endrick Felipe matchwinner op Wembley

Pas tien minuten voor tijd was het Brazilië dat de 0-1 maakte. Een dieptepass kwam terecht bij Vinícius Júnior. De aanvaller besloot voor eigen succes te gaan, maar stuitte op Jordan Pickford. In de rebound stond de zeventienjarige Endrick Felipe klaar om af te maken.

Scoreverloop: 0-1 (80′) Endrick Felipe