Engels toptalent Mainoo bewierookt na debuut voor Engeland: “Kan zijn koffers gaan pakken”

Foto: Engels toptalent Mainoo bewierookt na debuut voor Engeland: “Kan zijn koffers gaan pakken”

Manchester United-middenvelder Kobbie Mainoo heeft gisteravond de harten van de Engelse voetbalfans gestolen. Het pas 18-jarige supertalent maakte veel indruk in de met 2-2 gespeelde oefenwedstrijd tegen België.

Gareth Southgate dolblij met Kobbie Mainoo

Bij het Manchester United van trainer Erik ten Hag is Mainoo sinds december verzekerd van een basisplaats. Sindsdien maakt hij een stormachtige ontwikkeling door. Dinsdagavond maakte hij direct zijn debuut in de basis van het Engelse elftal en werd pas na 74 minuten gewisseld voor James Maddison.

Gareth Southgate & Gary Lineker

Bondscoach Gareth Southgate was in zijn nopjes over het debuut van zijn pupil. “Hij is een heel ander type middenvelder dan we tot voorheen hadden. Ik ben heel gelukkig met wat ik van hem heb gezien. Je kan ook bijna niet geloven dat hij pas achttien is.” Ivan Toney, die het eerste doelpunt van The Three Lions voor zijn rekening nam, sprak ook zijn bewondering uit over Mainoo. “Toen ik nog achttien was, speelde ik vooral op de Xbox. Kobbie is nu al Engels international. Hij is heel zelfverzekerd aan de bal en ik verwacht dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Kobbie kan tot grote hoogte gaan stijgen.” Voormalig international en tv-presentator Gary Lineker doet er nog een schepje bovenop. Op X liet Lineker van zich horen. “Wat een geweldig debuut van Mainoo. Hij heeft zichzelf niet alleen in de EK-selectie gespeeld, maar ook mogelijk direct in de basiself. Well played young man.”

Verdient Kobbie Mainoo een plek in de basis op het EK in Duitsland?

  • Ja
  • Nee, zover is hij nog niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie