‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”

Foto: ‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”

Jude Bellingham heeft lovende woorden over voor Jordan Henderson met wie hij een goede band heeft. De Real Madrid-sterspeler speelt samen met de routinier bij het Engelse nationale elftal en is dankbaar voor de adviezen die hij meekrijgt van de Ajax-middenvelder.

Bellingham prijst rolmodel Henderson bij Engels elftal

Toen het voetbal Bellingham echt begon te interesseren kende de nationale ploeg van Engeland niet zijn beste tijden. Er volgde een vroege uitschakeling op het EK van 2014 en het WK van 2016. “Dat zijn niet de beste herinneringen vanuit het perspectief van de Engelse fans”, vertelde Bellingham daarover tegen Sky Sports.

“Maar je leert ook van hun pijn”, vervolgde de middenvelder, die vervolgens inging op zijn band met Henderson. “Ik spreek veel met Hendo en heb een heel goede band met hem. Hij vertelt me dan over hoe gelukkig ik moet zijn om in deze ploeg te spelen en zo’n goede omgeving te hebben.”

Droom komt uit voor Belingham

Bellingham stelde Henderson dan ook als een voorbeeld te zien. “Ik probeer veel naar hem te luisteren vanwege het soort rolmodel dat hij voor mij is. Hij heeft me geholpen toen ik bij de selectie kwam om de verwachtingen en verantwoordelijkheden te beheersen.” Dat de peperdure aankoop van Real Madrid op het allerhoogste niveau acteert doet hemzelf soms verwonderen. “Ik word weleens wakker en dan moet ik mezelf knijpen als ik met Engeland op Wembley of met Real Madrid in Bernabéu speel. Ik had niet verwacht dat mijn dromen al zo snel zouden uitkomen.”

Is Bellingham de beste speler ter wereld?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie