EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”

Foto: EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een waarschuwing afgegeven aan landgenoten die komende zomer afreizen naar het EK in Duitsland. De Engelse supporters, die normaal gesproken niet vies zijn van een biertje, worden gewaarschuwd voor overmatig alcoholgebruik omdat het Duitse bier sterker kan zijn dan in het Verenigd Koninkrijk.

Britse ministerie waarschuwt landgenoten voor overmatig alcoholgebruik

“Bier kan sterker zijn dan in het Verenigd Koninkrijk, dus drink verantwoord, ken je limiet en respecteer de plaatselijke autoriteiten. Je komt wellicht het stadion niet in als je te veel drinkt”, is de duidelijke boodschap die het Britse ministerie afgeeft aan haar landgenoten. De verwachting is dat honderdduizenden Britse voetbalfans de oversteek zullen maken voor het EK in Duitsland. “Het gemiddelde alcoholpercentage van een biertje in het Verenigd Koninkrijk ligt rond de 4.4 procent, in Duitsland is dit wat hoger: tussen de 4.7 en 5.4 procent”, meldt De Telegraaf.

Paul Goodwin van de Schotse vereniging voor voetbalfans dacht dat het in eerste instantie om een 1 april-grap zou gaan. “Er zijn natuurlijk veel zaken waar Schotland-fans voor gewaarschuwd moeten worden, maar we denken niet dat dit er eentje van is. The Tartan Army (bijnaam van de Schotse fans, red.) heeft Schotland over de hele wereld gevolgd en genoten ervan om de cultuur en natuurlijk het lokale bier verstandig en met mate te proeven, bij winst, verlies of een gelijkspel.”

Op het EK is Schotland ingedeeld in een poule met gastland Duitsland, Hongarije en Zwitserland. De Schotten openen het EK op 14 juni tegen Duitsland. Engeland treft in poule C Slovenië, Denemarken en Servië. Op 16 juni is laatstgenoemde de eerste tegenstander van de Engelsen.

Is de waarschuwing begrijpelijk?

  • Ja, verstandig
  • Nee, is niet nodig
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie