Aron Winter blikt terug en vooruit op Oranje: “Die goal was echt speciaal”

Foto: Aron Winter blikt terug en vooruit op Oranje: “Die goal was echt speciaal”

Aron Winter, winnaar van het legendarische EK in 1988, heeft in een exclusief interview met SoccerNews zijn herinneringen gedeeld over zijn meest memorabele wedstrijd bij het Nederlands elftal. “Die ene goal was echt speciaal”, onthult Winter, die daarnaast ook nog advies geeft aan het huidige Oranje. “Zo kunnen ze Europees kampioen worden”

Interview met Aron Winter over zijn Oranje-doelpunt en het huidige Nederlands elftal

In de verloren halve finale van het EK in 2000 kroonde Aron Winter zich recordinternational met een totaal van 84 interlands. Op 11 oktober 2002 werd dit record weer verbroken door Frank de Boer. Nu staat Winter inmiddels op de zestiende plaats met meeste interlands. “Dat was ook te verwachten. Vroeger speelde je twee of drie wedstrijden per jaar, en op grote toernooien wat meer. Nu speel je zes of zeven interlands per jaar.”

Warme herinnering aan één speciale wedstrijd van Winter

Er is één specifieke wedstrijd waar de oud-Ajacied warme herinneringen aan koestert: de kwartfinale van het WK 1994 in Amerika tegen Brazilië. “Dat ik de goal maakte was wel heel speciaal”, straalt Winter. “Om te scoren tegen Brazilië, het grootste voetballand ter wereld met de mooiste voetballers, is lastig maar wel mooi.”

Helaas voor Winter en zijn Nederlandse teamgenoten ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 verloren. “Een grote smet, want we waren toen echt goed”, zegt hij teleurgesteld. De nederlaag was een pijnlijke herinnering aan hoe dicht succes soms kan zijn, maar ook hoe wreed het spel kan zijn. Desondanks blijft het scoren tegen Brazilië een gouden moment in Winters carrière.

Advies voor Oranje op het EK

De tweevoudig UEFA-Cup winnaar heeft ook advies voor het huidige Oranje. Volgens hem is de sleutel tot het winnen van het EK simpel maar essentieel: “Om een toernooi te winnen, moet je echt álles geven wat je hebt”, benadrukt hij.  Ook zegt hij dat je een goede teamgeest moet hebben en dat spelers voor elkaar moeten vechten. “Voetballen kunnen die jongens allemaal, en soms heb je ook gewoon een beetje geluk nodig.”

Als Oranje alles geeft, worden ze dan Europees kampioen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, absoluut niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie