Arsenal knokt zich in slotfase naar kostbaar punt

Arsenal is vrijdagavond ontsnapt aan een nederlaag in de Engelse Premier League. De Londenaren keken vlak voor tijd tegen een 1-3 achterstand aan, maar wisten alsnog een punt uit het vuur te slepen: 3-3.

Gunners op eigen veld onderuit

Arsenal kon niet veel beroerder beginnen aan deze thuiswedstrijd. Na de weinig verheffende aftrap van Southampton dacht doelman Aaron Ramsdale rustig een eerste aanval te kunnen opzetten, maar in plaats daarvan speelde hij de bal in de voeten van Carlos Alcarez. De Argentijnse middenvelder aarzelde niet en schoot overtuigend raak: 0-1.

Binnen het kwartier werd de opdracht voor Arsenal nóg ingewikkelder. Uitgerekend ex-Gunner Theo Walcott schoot Southampton naar een 0-2 voorsprong in het Emirates Stadium. Gabriel Martinelli scoorde nog wel tegen in de twintigste minuut, maar de bezoekers wisten deze marge intact te houden tot het rustsignaal.

Bizarre eindfase

In de tweede helft slaagde Arsenal er maar niet in om lekker in het ritme te komen. Southampton wist in de 66ste minuut zelfs uit te lopen naar 1-3. De al voor rust ingevallen Duje Caleta-Car wist The Saints naar een grotere marge te loodsen.

De 2-3 van Martin Ødegaard zorgde toch nog voor hoop bij Arsenal. In blessuretijd resulteerde dat ook nog in de gelijkmaker van Bukayo Saka, waardoor de voorsprong op Manchester City nu vijf punten bedraagt. De achtervolger heeft nog wel twee duels tegoed, terwijl er ook nog een onderlinge ontmoeting op het programma staat.

Scoreverloop: 0-1 (1′) C. Alcaraz, 0-2 (14′) T. Walcott, 1-2 (20′) G. Martinelli, 1-3 (66′) D. Caleta-Car, 2-3 (88′) M. Ødegaard, 3-3 (90′) B. Saka