Wenger ziet Arsenal titeldroom verstevigen

Foto: Wenger ziet Arsenal titeldroom verstevigen

Arsenal heeft als fiere koploper geen fout gemaakt in de eerste Premier League-wedstrijd na het WK. De manschappen van Mikel Arteta rekenden na rust af met stadgenoot West Ham United: 3-1.

Arsenal kon op Boxing Day rekenen op hoog bezoek. Clubicoon Arsène Wenger schoof aan in het Emirates Stadium, voor de eerste keer na zijn vertrek als manager in 2018. De hedendaagse FIFA-official is nog altijd de laatste coach die The Gunnars naar een landstitel leidde (2004).

Wenger zag Bukayo Saka de eerste goal van de avond produceren, maar een vlagsignaal voor buitenspel gooide roet in het eten. Tegen de verhouding in nam West Ham United vervolgens alsnog de leiding. Saïd Benrahma mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van William Saliba en faalde niet: 0-1.

Nog voor het rustsignaal dacht Arsenal dé mogelijkheid op de gelijkmaker in de schoenen geschoven te krijgen. Martin Ødegaard vond dat zijn schot onreglementair op een West Ham-hand stuitte, maar de VAR oordeelde anders en daar ging scheidsrechter Michael Oliver in mee: géén strafschop voor de nummer één van de Premier League.

Arsenal buigt het om

Arsenal ging met een achterstand de kleedkamer in, maar in het eerste kwartier na de pauze wist de thuisploeg de schade om te zetten in een voorsprong. Na een schot van Ødegaard viel de bal pardoes in de voeten van Saka en hij wist daar wel raad mee. Kort daarna liet ook Gabriel Martinelli doelman Lukasz Fabianski kansloos: 2-1.

In de 69ste minuut liep Arsenal uit naar een 3-1 voorsprong. Eddie Nketiah schoot de 3-1 tegen de touwen, waardoor het gat met Newcastle United nu zeven punten bedraagt. De nummer twee speelde ook nog een wedstrijd meer. Overigens heeft Manchester City acht punten minder, maar zij hebben ten opzichte van Arsenal dan weer een duel tegoed.

Scoreverloop: 0-1 (27′) S. Benrahma (strafschop), 1-1 (53′) B. Saka, 2-1 (58′) G. Martinelli, 3-1 (69′) E. Nketiah

Wint Arsenal bij Brighton & Hove Albion?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Arsenal de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie