EXCLUSIEF – Wiltord: ‘Dán wordt Arsenal kampioen’

Foto: EXCLUSIEF – Wiltord: ‘Dán wordt Arsenal kampioen’

Het is de week van de comeback van het Europese voetbal en je zou bijna vergeten dat er midweeks ook een absolute kraker wordt gespeeld in de Engelse Premier League. Daar neemt de nummer 1, Arsenal, het op tegen de nummer 2, Manchester City. De wedstrijd in het Emirates Stadium zou allesbeslissend kunnen blijken in de race om het Engelse kampioenschap! SoccerNews.nl blikt met oud-voetballer Sylvain Wiltord vooruit op het treffen.

In zijn tijd als profvoetballer was Wiltord een geweldige rechtsbuiten voor zowel The Gunners als het Franse nationale team en daarom is hij bij uitstek dé man om iets te zeggen over Gabriel Martinelli, de nieuwe ‘man to beat‘ op de flank (de linkerflank welteverstaan) in Londen. De Fransman is onder de indruk: “Hij is echt een openbaring. Ik denk dat hij alleen maar gaat bevestigen en dat hij een zeer belangrijke speler voor de club wordt. Hij is één van de Arsenal-spelers die écht potentieel hebben en op wie we de aankomende jaren zullen leunen. In de toekomst gaat hij ongetwijfeld een sleutelrol vervullen en volgend seizoen, als we waarschijnlijk weer Champions League-voetbal spelen, kan hij nóg meer ervaring opdoen.”

Martin Ødegaard dan, nog zo’n pareltje. Al is de Noor ‘al weer’ 24 jaar oud: “Ook hij is bezig aan een uitstekend seizoen. Zijn spelintelligentie, overzicht en technische vaardigheden brengen The Gunners naar een nieuw level. Hij is veel consistenter dan voorheen en is op de goede weg.”

Premier League-titelrace

In relatief korte tijd speelt Arsenal twee keer tegen Manchester City. Aanstaande woensdag is de eerste ouverture en eind april volgt de tweede. Die toppers zouden natuurlijk zomaar eens beslissend kunnen worden… “Dat is heel goed mogelijk, ja”, reageert Wiltord. “Al is het natuurlijk zo dat er nog veel wedstrijden gespeeld moeten worden. Wint City beide wedstrijden, dan ligt de titelrace ineens weer helemaal open.”

The Gunners hebben het de laatste tijd wat lastiger dan in de eerste seizoenshelft, maar de ex-international van Les Bleus gelooft heilig in een goede afloop. “Ook Manchester City verliest dit seizoen meer wedstrijden dan in het recente verleden. En Arsenal maakt gewoon een goede indruk. De ploeg speelt heel compact en gedisciplineerd. En als ze op achterstand komen raken ze niet in paniek, maar blijven ze geduldig. Dat is een nieuwe stap in het ‘rijpingsproces’. Daarnaast is de verdediging stabiel en worden er weinig grote kansen weggeven. Ik heb niet het gevoel dat dit team snel in zal storten.”

‘Dán wordt Arsenal kampioen!’

Maar… wat is de sleutel voor het kampioenschap? Wiltord, die de Premier League-titel zelf twee keer won (in 2002 en 2004), legt uit: “Als de spelers van Arteta hun kalmte bewaren en vol plezier en passie blijven spelen, blijft Arsenal succesvol en acht ik het team in staat om de koppositie te verdedigen. Het allerbelangrijkste is dat ze zich niet laten beïnvloeden door druk van buitenaf. Luisteren ze, dan wordt Arsenal kampioen!”

Wint Arsenal de Premier League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Arsenal kampioen?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie