‘Frenkie de Jong naar andere droomclub’

Foto: ‘Frenkie de Jong naar andere droomclub’

Een nieuwe week, een nieuw Frenkie de Jong-geruchtje. Keer op keer blijft de middenvelder herhalen dat hij bij zijn droomclub zit. Maar zijn droomclub heeft financiële problemen en bovendien heeft de international van het Nederlands elftal nóg een droomclub.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Frenkie de Jong naar Arsenal?

In gesprek met Voetbal International vertelde De Jong eens: “Lange tijd had ik de Marc Overmars-route in gedachten: van Ajax naar Arsenal en vervolgens naar FC Barcelona. Vroeger vond ik Arsenal echt een mooie club, maar als je dan de mogelijkheid krijgt om direct naar Barcelona te gaan, dan ben je meteen waar je wilt zijn.”

Nu krijgt de spelmaker misschien toch de kans om zijn lijstje af te maken, zij het in een andere volgorde. Volgens Relevo wil Barça hem verkopen voor zestig à zeventig miljoen euro, wat gezien zijn marktwaarde niet zo heel veel geld is. Het zal te maken hebben met het astronomische salaris dat De Jong opstrijkt in het Camp Nou-stadion: naar verluidt is hij zelfs de best verdienende middenvelder ter wereld.

The Gunners zoeken nog een opbouwende speler op het middenrif en hebben volgens de laatste geruchten wel oren naar een deal, zeker aangezien de toekomst van zowel Jorginho als Thomas Partey ongewis is. Ook Bayern München wordt echter aan De Jong gelinkt en in de Allianz Arena zou hij herenigd kunnen worden met zijn oude Ajax-maatje Matthijs de Ligt. Ook Der Rekordmeister kan zestig à zeventig miljoen natuurlijk wel ophoesten.

“Het is echt een beetje gênant”

Een tijdje geleden haalde Frenkie de Jong nog uit naar aanleiding van allerlei geruchten rondom zijn persoontje: “Ik ben een beetje boos over wat de pers de laatste tijd schrijft. Er komen dingen naar buiten die niet waar zijn. Ik begrijp niet waarom de media dingen schrijven die leugens zijn. Er worden heel veel dingen geschreven die niet waar zijn. Het is echt een beetje gênant.”

Mooie club voor hem?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
4428+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie