‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’

Foto: ‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’

Het heeft er alle schijn van dat Joshua Zirkzee (Bologna) de duurste ‘Nederlandse’ transfer van de aankomende zomer gaat maken. Zijn werkgever vraagt immers goud geld voor de talentvolle spits én er lijken clubs te zijn die nog willen voldoen aan die vraagprijs ook. In Italië heeft men het over liefst zeventig miljoen euro.

‘Arsenal op poleposition voor Joshua Zirkzee’

La Gazzetta dello Sport meldt dat Arsenal momenteel op poleposition ligt om Zirkzee in te lijven. Tijdens het afgelopen Serie A-duel van Bologna met Monza (0-0) zat er wederom een scout van The Gunners in het Stadio Renato Dall’Ara en volgens de roze sportkrant is de leiding van de Londenaren inmiddels overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de international van het Nederlands elftal (die in de voorbije interlandperiode opgeroepen werd, maar afhaakte met een blessure).

De bovengenoemde bron stelt dat de huidige nummer twee van de Premier League liefst zeventig miljoen euro af moet tikken om tot een deal te komen met de Italiaanse werkgever van Zirkzee, maar een Engelse grootmacht heeft dat geld natuurlijk wel beschikbaar. Bayern München heeft het echter beter voor elkaar, want dat heeft de beschikking over een terugkoopclausule in het contract van zijn voormalige groeibriljantje. Der Rekordmeister hoeft ‘slechts’ 45 miljoen euro af te tikken om tot een akkoord te komen.

Naar verluidt houdt Zirkzee er zélf overigens ook pittige eisen op na. Momenteel verdient de jongeling 800.000 tot 900.000 euro per jaar plus bonussen, maar bij een eventuele nieuwe club wil hij volgens Il Resto del Carlino liefst vier miljoen euro netto per seizoen opstrijken. Minimaal!

Naar de Italiaanse top óf de Premier League

‘Transfergoeroe’ Gianluca Di Marzio vertelde nog niet zo heel lang geleden aan SoccerNews.nl over Zirkzee: “Ik denk dat hij binnenkort naar een Italiaanse topclub gaat, of misschien wel naar de Premier League. Hij is zó sterk, heeft zó veel kwaliteiten. In de Serie A is hij na Lautaro Martínez de spits die de beste indruk achterlaat in Italië.” Ook AC Milan, Juventus en Napoli zouden op een deal azen.

Kan hij dit niveau aan?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
467+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie