Arsenal vloert Liverpool in Premier League-topper

De titelstrijd in de Premier League ligt weer helemaal open. Koploper Liverpool is zondagavond gevloerd door Arsenal (3-1), dat voorlopig tweede staat.

Blunder Alisson komt koploper duur te staan

Liverpool-manager Jürgen Klopp koos in het Emirates Stadium voor een Nederlands getint elftal. Oranje-internationals Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch als Cody Gakpo verschenen allen aan de aftrap. Aan Arsenal-zijde ontbrak Jurriën Timber daarentegen nog altijd door zijn zware knieblessure.

Arsenal noteerde de eerste grote kans van de wedstrijd. Gabriel Martinelli zorgde voor het voorbereidende werk, maar zijn actie kon niet worden afgerond door Bukayo Saka. In de veertiende minuut werd de 1-0 alsnog een feit. Saka tikte eenvoudig binnen, nadat Kai Havertz op aangeven van Martin Ødegaard nog op doelman Alisson Becker was gestuit.

Eigen doelpunt brengt Liverpool langszij

In de eerste helft liet ook Liverpool zich niet onbetuigd. Gakpo (voorlangs) en Van Dijk (over) noteerden allebei een mogelijkheid, maar vlak voor rust maakten de bezoekers alsnog gelijk. Na geklungel van William Saliba kreeg Luis Díaz de mogelijkheid om doeltreffend af te werken, waarbij Arsenal-verdediger Gabriel Magalhães de bal nog wel aanraakte met zijn hand.

Arsenal ging in de tweede helft op zoek naar een nieuwe voorsprong en kreeg na 67 minuten loon naar werken. Van Dijk probeerde zijn tegenstander af te schermen, maar Alisson schatte de bal totaal verkeerd in en gaf Martinelli daarmee de mogelijkheid om te profiteren: 2-1.

Arsenal loopt uit tegen tiental

In de slotfase liep de schade voor Liverpool verder op. Ibrahima Konaté pakte zijn tweede gele kaart, waarna Leandro Trossard er nog 3-1 van maakte. Arsenal komt daardoor op twee punten van Liverpool.

Scoreverloop: 1-0 (14′) B. Saka, 1-1 (45′) G. Magalhães (eigen doelpunt), 2-1 (67′) G. Martinelli, 3-1 (90′) L. Trossard