Slot getipt: “Bij Feyenoord met twee vingers in de neus, maar…”

Foto: Slot getipt: “Bij Feyenoord met twee vingers in de neus, maar…”

Arne Slot krijgt een flinke uitdaging bij Liverpool meent René Meulensteen. De oefenmeester was voorheen zelf jarenlang assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en werkte ook bij Fulham aan de zijde van Martin Jol en was daar zelf ook nog even hoofdtrainer. Volgens Meulensteen krijgt Slot te maken met ‘een beest’ van een competitie.

Meulensteen waarschuwt slot voor ‘beestachtige’ Premier League

“De Premier League is een heel ander beest, de moeilijkste competitie die er is”, vertelt Meulensteen tegenover de NOS. “Niet alleen Nederlandse trainers hebben het in Engeland moeilijk. Om alles meteen maar even in perspectief te plaatsen: weet je hoeveel Engelse trainers sinds 1992 kampioen zijn geworden in de Premier League? Nul!”

Meulensteen, die nu assistent-bondscoach van Australië is, vindt dat elke Nederlandse trainer die gewerkt of nog werkt in de Premier League apart beoordeeld moet worden. De oefenmeester was zelf ook nog even hoofdtrainer bij Fulham na het ontslag van Jol. “Iedereen komt op een bepaald moment, op een ander manier binnen. Kijk naar mij. Ik was assistent van Jol bij Fulham. Zonder dat ik het wist, werd hij ontslagen en ik op zijn positie gezet. Hoe dat ging, sloeg nergens op. Mij kun je rustig uit dat rijtje weglaten.”

Meulensteen prijst Slot

Toch denkt Meulensteen dat Slot ‘geen verkeerde keuze’ is voor Liverpool. “Ik heb hem hoog zitten. Bij AZ was er al een duidelijke lijn en die heeft hij doorgetrokken naar Feyenoord, waar hij meer en betere middelen had en alles naar een hoger plan heeft getild. Bovendien doet hij het goed in de media, komt hij goed uit zijn woorden. Ik hoop dat hem dat in Engeland ook lukt.”

Meulensteen heeft nog wel een bruikbaar advies voor Slot. “Hij moet zorgen dat hij binnen zijn staf mensen heeft die de Premier League goed kennen. Met Feyenoord kun je met twee vingers in je neus en een blinddoek op bij negen van de onderste tien ploegen drie punten ophalen. Dat is in Engeland onmogelijk. Je moet elke keer top zijn, zeker bij Liverpool dat om alle prijzen mee wil doen. Daarom heeft Klopp ook gezegd; de pijp is even leeg.”

Gaat Slot het redden bij Liverpool?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie