Ibrahima Konaté

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Ibrahima Konaté

Ibrahima Konaté is een Franse verdediger van beroep. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap van RB Leipzig naar Liverpool.

  • Konaté speelt momenteel voor Liverpool
  • Met de Engelse topclub won hij de FA Cup en de Carabao Cup
  • De middenvelder speelde eerder voor FC Sochaux en RB Leipzig
  • In 2022 debuteerde Konaté voor de Franse ploeg
  • In datzelfde jaar speelde hij mee in de WK-finale tegen Argentinië

Clubcarrière

Konaté werd op 25 mei 1999 geboren in de Franse hoofdstad Parijs. Zijn Malinese ouders hebben acht kinderen op de wereld gezet, waarvan hij de op één na jongste is. Konaté speelde tussen 2009 en 2014 voor Paris FC, dat hij inruilde voor de jeugdopleiding van FC Sochaux.

FC Sochaux

In januari 2017 maakte Konaté zijn debuut als profvoetballer. Op de tiende dag van het nieuwe kalenderjaar mocht hij namens FC Sochaux opdraven in de Coupe de la Ligue-wedstrijd tegen AS Monaco, dat na strafschoppen te sterk bleek. Een kleine maand later maakte de verdediger zijn competitiedebuut in de thuiswedstrijd tegen AJ Auxerre (0-1 nederlaag) in de Ligue 2. Uiteindelijk zou de teller op dertien wedstrijden en één doelpunt blijven steken.

RB Leipzig

Een half jaar na zijn debuut bij FC Sochaux maakte Konaté al een transfer naar het buitenland. De verdediger vertrok in de zomer van 2017 transfervrij naar RB Leipzig. Op 1 oktober van dat jaar maakte de Fransman zijn eerste speelminuten in de Bundesliga-wedstrijd tegen 1. FC Köln (1-2 overwinning). Nog diezelfde maand mocht Konaté voor het eerst starten bij Die Roten Bullen, waar hij kort daarna een vaste basisplaats veroverde.

Konaté speelde tussen 2017 en 2021 in totaal 95 officiële wedstrijden voor RB Leipzig. Scoren voor de Duitse topclub deed hij viermaal. Na vier seizoenen verdiende hij een transfer naar de Engelse voetbalgigant Liverpool, dat zo’n 35 miljoen euro neertelde in ruil voor diens handtekening.

(Pro Shots)

Liverpool

Konaté maakte zijn Liverpool-debuut op 18 september 2021 in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Crystal Palace. Hij vormde in deze wedstrijd een duo met de Nederlander Virgil van Dijk. In de drie daaropvolgende competitiewedstrijden zat Konaté op de reservebank bij The Reds, maar ruim een maand na zijn debuut stond hij opnieuw in de basis voor de clash met Manchester United. Mede dankzij de Fransman, hij speelde onder meer Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd, werd een imposante 5-0 overwinning geboekt op de aartsrivaal.

In zijn eerste Liverpool-seizoen noteerde Konaté 29 officiële wedstrijden (drie doelpunten). The Reds wonnen dit seizoen de FA Cup en Carabao Cup, mede dankzij een treffer van de Fransman in de FA Cup-clash met Manchester City (3-2 overwinning). In het seizoen 2022-2023 kwam daar ‘slechts’ de Engelse Supercup bovenop door het moeizame functioneren van het team van manager Jürgen Klopp. Ditmaal mocht Konaté 24 keer opdraven in alle competities.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Konaté, een voormalig jeugdinternational, maakte op 10 juni 2022 zijn debuut voor de nationale ploeg van Frankrijk. Les Bleus speelden in de Nations League met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk. Met twee interlands in de benen werd de verdediger opgenomen in de definitieve WK-selectie van de Fransen, die in Qatar de finale van het wereldkampioenschap bereikten. Konaté speelde vijf van de zeven WK-duels, waaronder een invalbeurt in de na strafschoppen verloren finale tegen Argentinië.

Laatste update: 8 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie