Deschamps onthult zich in nevelen over Franse griepgolf

Foto: Deschamps onthult zich in nevelen over Franse griepgolf

Frankrijk en Argentinië nemen het zondag tegen elkaar op in de WK-finale. Bondscoach Didier Deschamps liet zich zaterdag niet in zijn kaarten kijken wat betreft de fitheid van de Franse spelers. Frankijk heeft te kampen met een griepgolf binnen de selectie, maar Deschamps kon geen medische update geven op de persconferentie.

Adrien Rabiot en Dayot Upamecano moesten door de griepgolf al de halve finale aan hun neus voorbij laten gaan en ook Kingsley Coman was eerder in de week niet okselfris. Ook Raphaël Varane en Ibrahima Konaté hebben te maken gekregen met verkoudsheidklachten en zijn mogelijk een vraagteken voor zondag.

Toch kon Deschamps op de persconferentie nog geen duidelijkheid geven over de fitheid van zijn selectie. “De spelers sliepen nog toen ik vertrok, dus ik heb niet de laatste informatie. We doen ons best om rustig te blijven. Vandaag zal er meer informatie beschikbaar zijn. Ik heb vandaag en morgen om ervoor te zorgen dat we klaar zullen zijn voor deze grote wedstrijd.”

Frankrijk klaar voor finale

De Fransoos stelde altijd te rekenen op onverwachte scenario’s. “Er zijn altijd situaties die je niet had verwacht. Daar zullen we ons op moeten aanpassen.” Volgens Deschamps heeft Frankrijk er in ieder geval alles gedaan om klaar te zijn voor de finale. “We hebben er alles aan gedaan om morgen de wedstrijd tegen Argentinië te mogen spelen en we moeten ons nu op de best mogelijke manier voorbereiden. Ik heb geen zorgen of stress, nee hoor. Het belangrijkste bij de voorbereiding op zo’n wedstrijd is om de sereniteit te behouden.”

Eindigt Argentinië tegen Frankrijk in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verwacht jij dat Frankrijk opnieuw wereldkampioen wordt?

  • Ja, dat gaat gebeuren
  • Nee, Argentinië wordt wereldkampioen
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie