‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’

Foto: ‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’

Bayern München ving deze week opnieuw bot in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Ralf Rangnick leek de aangewezen persoon om Thomas Tuchel op te volgen, maar de 65-jarige Duitser besloot aan te blijven als bondscoach van Oostenrijk. Daardoor moet der Rekordmeister na eerdere afwijzingen van Xabi Alonso en Julian Nagelsmann opnieuw doorschakelen naar een nieuwe kandidaat. Die lijkt men nu gevonden te hebben in de persoon van Roger Schmidt.

Schmidt topkandidaat bij Bayern München

Volgens voetbaljournalist Tobi Altschäffl van Sportbild is Schmidt nu één van de topkandidaten. De Duitse oefenmeester staat momenteel nog onder contract bij Benfica, waarmee hij vorig seizoen grote successen boekte. Met O Glorioso bleef hij een geweldig lange reeks van wedstrijden ongeslagen en haalde hij tevens het landskampioenschap binnen. Schmidt werd mede daardoor verkozen tot Trainer van het Jaar en verlengde zijn contract tot medio 2028.

Dit seizoen lijkt Benfica de titel aan Sporting Portugal te moeten laten, al heeft de ploeg van Schmidt nog wel een kleine kans. Dan moet het in de resterende drie competitiewedstrijden nog vijf punten zien goed te maken op de naaste concurrent. Voor zijn komst naar Benfica was de Duitser hoofdtrainer bij PSV, waar hij er niet in slaagde om de Eindhovenaren kampioen te maken. Wel lukte het de Duitser om de Johan Cruijff Schaal te winnen en de KNVB Beker. Schmidt was daarnaast ook hoofdtrainer bij onder andere Beijing Guoan, Bayer Leverkussen en RB Salzburg.

Naast de naam van Schmidt circuleren er nog een aantal namen, waaronder die van Erik ten Hag en Mark van Bommel. Beiden staan echter nog onder contract bij Manchester United en Royal Antwerp. Ten Hag lijkt echter gewoon te blijven bij United, terwijl Van Bommel ook al werd genoemd bij AC Milan en ook nog gelinkt werd aan Feyenoord.

Is Schmidt een goede optie voor Bayern?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ze kunnen beter voor iemand anders gaan
1118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie