Arsenal schiet uit slof en helpt PSV, spectaculaire comeback Inter

Arsenal heeft woensdagavond in eigen huis flink uitgehaald in de Champions League. Het arme RC Lens werd met 6-0 verpulverd, waardoor PSV als nummer twee door is naar de knock-outfase. Aan één goede helft hadden The Gunners genoeg in Londen. Daarnaast leek Internazionale af te stevenen op een afgang tegen Benfica, maar knok het zich knap terug.

Arsenal met speels gemak langs Lens

PSV keek na de spectaculaire 2-3 winst op Sevilla, volg belangstelling naar het duel in het Emirates Stadium. Bij winst van koploper Arsenal op Lens was een plek bij de laatste zestien in het miljardenbal een feit voor de Eindhovenaren. Een spannend tafereel voor de PSV-fans zou je denken, maar The Gunners liepen al snel uit naar een grote voorsprong tegen de matige Fransen.

Binnen het half uur stond er al liefst 4-0 op het scorebord. Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka en Gabriel Martinelli verzorgden de productie. Martin Ödegaard had zich nog niet bemoeid met de goals en drukte in de blessuretijd van de eerste helft alsnog zijn stempel. De Noorse spelmaker scoorde op aangeven van Takehiro Tomiyasu. De PSV’ers konden al lang het feest vieren, terwijl de Engelsen het in de tweede helft duidelijk rustiger aan deden. Er werd vooral veel gewisseld en gedacht aan het nog drukke programma in de wintermaanden. In de slotfase kreeg Arsenal nog een penalty door hands van de tegenstander. Ödegaard liet de strafschop aan Jorginho, die feilloos raak mikte: 6-0.

Benfica – Internazionale

Ondanks de strijd om de koppositie besloot Inter-trainer Simone Inzaghi een B-ploeg op te stellen. Denzel Dumfries zat niet eens bij de selectie, terwijl Stefan de Vrij en Davy Klaassen een kans in de basis kregen. Het teleurstellende Benfica was nog zonder punten, maar streed nog wel voor Europa League-voetbal. De Portugezen knalden uit de startblokken onder aanvoering van spelmaker João Mário. Hij opende de score al naar vijf minuten, en verdubbelde de marge binnen het kwartier.

De Italianen oogden aangeslagen, maar konden er weinig tegenover stellen. João Mário maakte zijn droomavond compleet met de hattrick: 3-0 na 34 minuten. Zo leek Inter van een koude kermis thuis te komen, er volgde in de tweede helft echter een spectaculaire terugkeer. Voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic maakte randje buitenspel de 1-3. De treffer van de Oostenrijkse aanvaller werd in eerste instantie afgekeurd, de VAR draaide die beslissing echter terug.

De Nerazzurri ging er pas echt in geloven na de 2-3 van Davide Frattesi. Er werden de nodige nieuwe krachten ingezet, al was het de in de basis begonnen Alexis Sánchez die de gelijkmaker produceerde. Wat een ommekeer, al leek er nog meer in te zitten. António Silva kreeg namens de gastheren in de slotfase nog rood, maar negen minuten blessuretijd waren niet voldoende om nog een laatste goal te produceren.