Girona zet sprookje voort, Juventus wint bij Lecce

LaLiga-volgers mogen blijven dromen van een voetbalsprookje. Girona heeft de koppositie in Spanje zondagavond weer overgenomen van Real Madrid door met 5-1 te winnen van Sevilla.

Hattrick Dovbyk nekt Sevilla

Girona begon helemaal niet overtuigend aan de thuiswedstrijd tegen Sevilla. De bezoekers domineerden in de beginfase en namen zelfs terecht de leiding via Isaac Romero. Een domper voor Daley Blind en consorten, maar de stuntploeg van dit LaLiga-seizoen raakte niet in de war. In no-time wist Girona de achterstand om te zetten in een comfortabele voorsprong.

Tussen de dertiende en negentiende minuut scoorde Girona maar liefst driemaal. Daar was één persoon verantwoordelijk voor: Artem Dovbyk maakte in sneltreinvaart een hattrick. Bij de openingstreffer kwam de assist op naam van voormalig PSV’er Sávio, die ook de 4-1 van Viktor Tsygankov mocht voorbereiden.

Cristhian Stuani maakte vlak voor tijd zelfs nog de vijfde treffer voor Girona. Met 52 punten keert het team terug aan kop in de Spaanse competitie. Real Madrid staat met 51 punten tweede, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Scoreverloop: 0-1 (10′) I. Romero, 1-1 (13′) A. Dovbyk, 2-1 (15′) A. Dovbyk, 3-1 (19′) A. Dovbyk, 4-1 (56′) V. Tsygankov, 5-1 (89′) C. Stuani

Serie A: Juventus passeert Inter

Juventus heeft zondagavond de koppositie in de Italiaanse Serie A weten te bemachtigen. De Oude Dame maakte op bezoek bij Lecce geen fout (0-3) en wipt daardoor over Internazionale heen.

Trainer Massimiliano Allegri zag Juventus uitstekend aan de wedstrijd beginnen, maar dat leidde niet tot een snelle voorsprong. Pas in de tweede helft werden de kansen omgezet in doelpunten. Waar Dusan Vlahovic in de eerste 45 minuten verschillende mogelijkheden niet wist te verzilveren, daar mikte de Servische aanvaller op fraaie wijze de 0-1 in de bovenhoek.

Diezelfde Vlahovic verdubbelde de marge van Juventus. Weston McKennie leek de 0-2 voor zijn rekening te nemen, maar als een echte spits besloot zijn teamgenoot het beslissende tikje te geven. Vlak voor tijd maakte Gleison Bremer ook nog de derde treffer voor de bezoekers uit Turijn. Juventus passeert daardoor Inter op de ranglijst. De club uit Milaan speelde dit weekend niet in de Serie A vanwege Supercup-verplichtingen in Saudi-Arabië.

Scoreverloop: 0-1 (59′) D. Vlahovic, 0-2 (68′) Vlahovic, 0-3 (85′) G. Bremer