Weston McKennie

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Weston McKennie

Weston McKennie is een Amerikaanse middenvelder van beroep. In het seizoen 2022-2023 werd hij door Juventus uitgeleend aan Leeds United, waarna hij weer aansloot in Turijn.

  • McKennie speelt momenteel voor Juventus
  • In 2021 werd de middenvelder bekerwinnaar in Italië
  • In de eerste helft van 2023 werd hij uitgeleend aan Leeds United
  • McKennie speelde eerder voor Schalke 04
  • In 2017 debuteerde hij als Amerikaans international

Clubcarrière

McKennie werd op 28 augustus 1998 geboren in de Amerikaanse legerpost Fort Lewis, Washington. Hij beschouwde Little Elm (Texas) als zijn woonplaats. Van zijn zesde tot legende levensjaar woonde hij in het Duitse Kaiserslautern, in de buurt van de plaats waar zijn vader als officier van de United States Air Force was gestationeerd. In 2004 begon de middenvelder zijn voetbalcarrière bij het lokale FC Phönix Otterbach.

In 2009 keerde McKennie terug naar de Verenigde Staten. Hij sloot zich aan bij het jeugdtraject van MLS-club FC Dallas, waar hij tot en met 2016 zijn voetbalkunsten vertoonde. McKennie had de mogelijkheid om zich hier door te ontwikkelen, maar accepteerde in 2016 een aanbod van Schalke 04. In Gelsenkirchen doorliep hij het laatste deel van de jeugdopleiding.

Schalke 04

McKennie debuteerde op 20 mei 2017 in de A-selectie van Schalke 04, dat op de laatste speeldag van het Bundesliga-seizoen een 1-1 gelijkspel noteerde tegen FC Ingolstadt 04. Vanaf het seizoen 2017-2018 maakte de Amerikaanse middenvelder veelvuldig minuten namens Die Königsblauen. McKennie speelde in totaal 91 officiële wedstrijden (vijf doelpunten) in het Schalke-tenue, waarvan het merendeel als basisspeler.

Juventus

Schalke 04 verhuurde McKennie in het seizoen 2020-2021 aan Juventus, dat ook een optie tot koop bedong. Na zijn debuutwedstrijd tegen Sampdoria (3-0 overwinning) op 20 september 2020 liep de teller in dat seizoen op tot 46 officiële wedstrijden en zes doelpunten. McKennie leverde een bijdrage in de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta Bergamo. De Oude Dame was tevreden over diens prestaties en besloot de afgesproken twintig miljoen euro definitief over te maken aan de Duitsers.

In het seizoen 2021-2022 bleef McKennie steken op 29 officiële wedstrijden en vier doelpunten. Dat was vooral te wijten aan een gebroken middenvoetsbeentje, waardoor de Amerikaan de laatste maanden van het seizoen aan zich voorbij zag gaan. De middenvelder kon daardoor niet opnieuw aantreden in de finale van de Coppa Italia. Zonder McKennie verloor Juventus met 2-4 (na verlenging) van Internazionale.

(Pro Shots)

Leeds United

McKennie maakte in de eerste helft van het seizoen 2022-2023 weer regelmatig zijn minuten voor Juventus. Toch accepteerde de Serie A-club in januari 2023 een aanbod van Leeds United, dat een huurtransfer tot stand bracht. Hij maakte als invaller zijn debuut in de Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest (1-0 nederlaag) en stond in de daaropvolgende competitieduels met Manchester United aan de aftrap. McKennie bleef vanaf dat moment een vaste waarde, maar kon niet verhinderen dat Leeds degradeerde uit de Premier League.


Interlandcarrière

McKennie debuteerde op 14 november 2017 in de nationale ploeg van de Verenigde Staten, dat in de oefeninterland tegen Portugal een 1-1 gelijkspel noteerde. De middenvelder maakte zelf de 0-1. McKennie behoorde in de daaropvolgende jaren tot de Amerikaanse selectie voor de Gold Cup van 2019 (verliezend finalist) en het WK 2022 (achtste finale). In de met 3-1 verloren WK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal speelde hij 67 minuten.

Laatste update: 9 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie