Dusan Vlahovic

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Dusan Vlahovic

Dusan Vlahovic is een Servische spits van beroep. In januari 2022 maakte hij voor een megabedrag de overstap naar de Italiaanse topclub Juventus.

  • Vlahovic speelt momenteel voor Juventus
  • De spits kwam eerder uit voor Partizan Belgrado en Fiorentina
  • Hij won één landstitel en twee bekers in Servië
  • Vlahovic debuteerde in 2020 als Servisch international

Clubcarrière

Vlahovic werd op 28 januari 2000 geboren in de Servische hoofdstad Belgrado. Zijn voetbalcarrière ging van start bij de voetbalschool van Altina Zemun. Ook kwam de linksbenige aanvaller uit voor de jeugdopleidingen van OFK Belgrado en Partizan Belgrado.

Partizan Belgrado

Op 21 februari 2016 maakte Vlahovic zijn debuut voor Partizan Belgrado. Het betrof uitgerekend een weerzien met zijn oude club OFK Belgrado, dat deze stadsderby met 2-1 wist te winnen. Voor zijn Servische broodheer speelde hij uiteindelijk 27 officiële wedstrijden (drie doelpunten). Vlahovic werd in 2017 landskampioen met Partizan Belgrado en won er ook twee Servische bekers.

Fiorentina

Vlahovic maakte zich onmogelijk bij Partizan Belgrado. De aanvaller liet in augustus 2017 weten dat hij op zijn achttiende zou overstappen naar Fiorentina, waardoor de Servische club hem niet meer opstelde in de A-selectie. Zijn overstap naar Florence ging in de zomer van 2018 desondanks gewoon door. In zijn eerste seizoen bij Fiorentina speelde Vlahovic tien Serie A-wedstrijden, waaronder diens debuutwedstrijd tegen Internazionale op 25 september 2018 (2-1 nederlaag).

Bij Fiorentina veroverde Vlahovic gedurende zijn tweede contractjaar een basisplaats. De Serviër beschaamde het vertrouwen van de technische staf niet en groeide uit tot een goaltjesdief. In het seizoen 2021-2021 explodeerde hij door 21 keer te scoren in 37 Serie A-wedstrijden, waar zijn teller in januari 2022 al op zeventien stond na 21 competitieduels.

(Pro Shots)

Juventus

De scoringsdrift bezorgde Vlahovic in januari 2022 een toptransfer naar Juventus. De Oude Dame betaalde ruim 81 miljoen euro voor de spits, die daarmee de goodwill verspeelde bij de aanhang van Fiorentina. De fans waren des duivels gezien de onderlinge rivaliteit, met beledigende en racistische spandoeken als resultaat. Zo werd er een spandoek opgehangen met de tekst ‘vuile zigeuner’. Er kwam zelfs politiebewaking aan te pas.

Vlahovic scoorde meteen in zijn eerste Serie A-wedstrijd voor Juventus, thuis tegen Hellas Verona (2-0 zege). In zijn eerste half jaar in Turijn produceerde hij negen doelpunten in 21 officiële wedstrijden. Daar voegde Vlahovic veertien doelpunten aan toe in het seizoen 2022-2023, maar mede door de puntenaftrek leverde dat niet meer op dan een zevende plaats in de Italiaanse Serie A.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Vlahovic debuteerde op 11 oktober 2020 in de nationale ploeg van Servië, dat in de Nations League met 0-1 verloor van Hongarije. De spits scoorde regelmatig als international en verdiende logischerwijs een plekje in de definitieve selectie voor het WK 2022 in Qatar. Vlahovic trof doel in de derde groepswedstrijd tegen Zwitserland, maar kon een 2-3 nederlaag en daarmee vroegtijdige uitschakeling niet voorkomen.

Laatste update: 9 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie