Francisco Conceição

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Francisco Conceição

Francisco Conceiçao is een Portugese vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Ajax naar FC Porto.

  • Conceição speelt momenteel voor FC Porto
  • De vleugelaanvaller is nog eigendom van Ajax
  • In 2022 won hij de Portugese dubbel
  • De linkspoot is de zoon van oud-voetballer Sergio Conceição

Clubcarrière

Conceiçao werd op 14 december 2002 geboren in het Portugese Coimbra. De zoon van Sérgio Conceiçao (56-voudig international namens Portugal) speelde in zijn jeugdopleiding voor Sporting Portugal en Padroense FC alvorens hij zich aansloot bij FC Porto.

Doorbraak bij FC Porto

Conceiçao liep de laatste fase van zijn jeugdopleiding bij FC Porto. In augustus 2020 tekende de buitenspeler zijn eerste profcontract bij de Portugese topclub, waar hij een maand later zijn professionele debuut maakte in de B-ploeg (0-1 nederlaag tegen Varzim SC). Het duurde vervolgens tot 21 februari 2021 alvorens hij zijn officiële debuut maakte voor de hoofdmacht. Uitgerekend zijn vader liet hem debuteren in de wedstrijd tegen Boavista (2-2).

Na zijn debuut in de hoofdmacht van Porto bleef Conceiçao bij de selectie. Zijn vader liet hem vier dagen later zelfs debuteren in de Champions League, door hem in de blessuretijd tegen Juventus (2-1 zege) te laten invallen. Uiteindelijk mocht de aanvaller zeventien keer opdraven in het seizoen 2020-2021, waaronder twee optredens in het miljoenenbal. Scoren deed Conceiçao dat seizoen nog niet, maar op bezoek bij CS Marítimo noteerde hij wel zijn eerste assist.

In het seizoen 2021-2022 bleef Conceiçao actief voor de A-selectie van FC Porto. Vader Sérgio had nog geen vaste basisplaats voor hem in petto, maar met 33 officiële wedstrijden (drie goals en vier assists) drukte hij al wel meer zijn stempel voor de club. Conceiçao won in 2022 zijn eerste prijzen als professional: de Portugese titel en de Portugese beker.

Francisco Conceiçao
(Pro Shots)

Overstap naar Ajax

In de zomer van 2022 maakte Conceiçao de overstap naar Ajax, dat de gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro voor hem overmaakte. De rechtsbuiten maakte zijn officiële debuut voor de Amsterdammers in de met 3-5 verloren wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Alfred Schreuder liet weten dat Conceiçao achter Antony rustig de tijd zou krijgen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Conceição mocht in het seizoen 2022-2023 in totaal 28 keer opdraven voor Ajax, waarvoor hij één treffer maakte. Voor Jong Ajax was de aanvaller nog belangrijker: vijf doelpunten in zeven wedstrijden. Zijn perspectief bleef in de zomer van 2023 onveranderd, waardoor hij zich op 2 september 2023 liet verhuren aan zijn oude club FC Porto. Ook werd er een optie tot koop opgenomen in het huurcontract.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Conceiçao is jeugdinternational namens Portugal. In 2021 was de aanvaller met de Onder 21-ploeg actief op het EK voor spelers onder 21 jaar. Portugal reikte tot de finale, waarin Duitsland met 1-0 te sterk bleek.

Laatste update: 2 september 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie