Francisco Conceição

Age: 19
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Francisco Conceiçao

Francisco Conceiçao is een Portugese vleugelaanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van FC Porto naar Ajax.

Conceiçao werd op 14 december 2002 geboren in het Portugese Coimbra. De zoon van Sérgio Conceiçao (56-voudig international namens Portugal) speelde in zijn jeugdopleiding voor Sporting Portugal en Padroense FC alvorens hij zich aansloot bij FC Porto.

Doorbraak bij FC Porto

Conceiçao liep de laatste fase van zijn jeugdopleiding bij FC Porto. In augustus 2020 tekende de buitenspeler zijn eerste profcontract bij de Portugese topclub, waar hij een maand later zijn professionele debuut maakte in de B-ploeg (0-1 nederlaag tegen Varzim SC). Het duurde vervolgens tot 21 februari 2021 alvorens hij zijn officiële debuut maakte voor de hoofdmacht. Uitgerekend zijn vader liet hem debuteren in de wedstrijd tegen Boavista (2-2).

Na zijn debuut in de hoofdmacht van Porto bleef Conceiçao bij de selectie. Zijn vader liet hem vier dagen later zelfs debuteren in de Champions League, door hem in de blessuretijd tegen Juventus (2-1 zege) te laten invallen. Uiteindelijk mocht de aanvaller zeventien keer opdraven in het seizoen 2020-2021, waaronder twee optredens in het miljoenenbal. Scoren deed Conceiçao dat seizoen nog niet, maar op bezoek bij CS Marítimo noteerde hij wel zijn eerste assist.

In het seizoen 2021-2022 bleef Conceiçao actief voor de A-selectie van FC Porto. Vader Sérgio had nog geen vaste basisplaats voor hem in petto, maar met 33 officiële wedstrijden (drie goals en vier assists) drukte hij al wel meer zijn stempel voor de club. Conceiçao won in 2022 zijn eerste prijzen als professional: de Portugese titel en de Portugese beker.

Overstap naar Ajax

In de zomer van 2022 maakte Conceiçao de overstap naar Ajax, dat de gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro voor hem overmaakte. De rechtsbuiten maakte zijn officiële debuut voor de Amsterdammers in de met 3-5 verloren wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Alfred Schreuder liet weten dat Conceiçao achter Antony rustig de tijd zou krijgen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Interlandcarrière

Conceiçao is jeugdinternational namens Portugal. In 2021 was de aanvaller met de Onder 21-ploeg actief op het EK voor spelers onder 21 jaar. Portugal reikte tot de finale, waarin Duitsland met 1-0 te sterk bleek.

Laatste update: 22 augustus 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie