Koopmeiners scoort bij debuut Huijsen, Juventus ontsnapt

Het Serie A-onderonsje tussen AS Roma en Atalanta Bergamo heeft geen winnaar opgeleverd. In het Stadio Olimpico hielden beide teams elkaar op een 1-1 gelijkspel.

Roma en Atalanta in evenwicht

Rick Karsdorp begon zondagavond in de basisopstelling van AS Roma, waar de kersverse aanwinst Dean Huijsen na rust zijn debuut maakte. Ook bij Atalanta Bergamo kwamen er twee Nederlanders in actie: Marten de Roon en Teun Koopmeiners. Laatstgenoemde speelde een hoofdrol door een afgemeten voorzet overtuigend tegen de touwen te knikken en daarmee de ban te breken.

Ook bij de 1-1 was een Nederlander betrokken. Karsdorp dacht zijn team langszij te schieten, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald. De oud-Feyenoorder werd bij diens inzet echter onreglementair gehinderd en dus besloot de scheidsrechter op VAR-advies een strafschop toe te kennen. De Argentijn Paulo Dybala maakte zijn reputatie vanaf de penaltystip waar.

In de tweede helft bleef het winnende doelpunt uit. Atalanta blijft daarmee steken op plek zes, waar Roma achtste blijft. De manschappen van José Mourinho, in de Europa League tegenstander van Feyenoord, hebben maar één punt achterstand. Overigens kreeg Mourinho vlak voor tijd nog een tweede gele kaart en dus rood.

Scoreverloop: 0-1 (8′) T. Koopmeiners, 1-1 (39′) P. Dybala (strafschop)

Juventus wint in extremis

Juventus heeft eerder op de avond geen punten gemorst in de Serie A. De Oude Dame wist Salernitana pas in de blessuretijd op de knieën te krijgen: 1-2.

In de Coppa Italia won Juventus donderdag nog met 6-1, maar het snelle weerzien verliep een stuk lastiger. Giulio Maggiore schoot Salernitana zelfs verrassend op voorsprong. Een heldenrol bleef echter uit, aangezien de doelpuntenmaker kort na rust zijn tweede gele kaart incasseerde en met rood van het veld werd gestuurd.

Juventus profiteerde dankbaar van dit numerieke voordeel. Samuel Iling-Junior bracht de titelkandidaat langszij door snoeihard af te werken. Zijn team ging op jacht naar de winnende treffer, maar pas in de blessuretijd wist Dusan Vlahovic daarvoor te zorgen. Het gat met koploper Internazionale blijft daardoor twee punten.

Scoreverloop: 1-0 (39′) G. Maggiore, 1-1 (65′) S. Iling-Junior, 1-2 (90′) D. Vlahovic

Maakt Koopmeiners kans op een basisplek in Oranje?