Salernitana

Salerno

Prijzenkast

Meer nieuws over Salernitana

Salernitana is een Serie A-club uit de Zuid-Italiaanse stad Salerno. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Archi, dat een capaciteit van bijna dertigduizend plaatsen heeft.

In 1919 werd de club opgericht als US Salernitana Salerno. Acht jaar later werd de naam veranderd in US Fascista Salerno, dat in 1945 weer plaats maakte voor de eerste clubnaam. Sindsdien zijn de toevoegingen aan ‘Salernitana’ meermaals veranderd en dat resulteerde in 2012 in de clubnaam waaronder men tegenwoordig actief is: US Salernitana 1919.

Salernitana is geen grote naam in het Italiaanse voetbal. Cavallucci marini speelde in de jaren veertig in de Serie A en keerde vlak voor de eeuwwisseling terug op het hoogste niveau, maar dat waren spaarzame hoogtepunten. In 2005 en 2011 ging de club zelfs failliet. Als Salerno Calcio maakte het team een succesvolle herstart in 2011. Vanuit de Serie D werd in een indrukwekkend tempo een terugkeer naar de Serie B afgedwongen.

In de Serie B handhaafde Salernitana zich, maar in het seizoen 2020-2021 stuntte de club zelfs door als nummer twee promotie af te dwingen. In het daaropvolgende seizoen handhaafde het team zich als nummer zeventien van de Serie A.

Nederlanders

In de zomer van 2022 werd Tonny Vilhena door competitiegenoot Espanyol uitgeleend aan Salernitana. De voormalig Feyenoord-middenvelder was na Djavan Anderson, Reda Boultam, Maickel Ferrier, Stefan Jansen en Eli Louhenapessy de zesde Nederlander die zijn kunsten mocht vertonen namens de Zuid-Italiaanse club.

Laatste update: 24 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie