Napoli verprutst kampioensfeest in slotfase

Napoli heeft verprutst in eigen stadion kampioen te worden. De Napolitanen wilden er zo’n mooi feestje van maken, maar gaven de zege in de slotfase uit handen. Salernitana vertrok zo met een grijns en een punt (1-1) naar huis en liet Napoli beduusd achter.

Napoli niet kampioen na 1-1 tegen Salernitana

Donderdag krijgt Napoli een nieuwe kans. Dan in Udine waar het duel met Udinese op het programma staat. Napoli heeft nu een voorsprong van 18 punten op Lazio en 20 op Juventus. Die laatste club heeft nog een wedstrijd te goed en kan op 17 punten komen. Dan zijn er nog 6 wedstrijden te gaan.

Napoli is op jacht naar de eerste titel sinds 1990, toen Diego Maradona de Zuid-Italiaanse stad in vuur en vlam zette. Aan de hand van het Argentijnse wonderkind won Napoli in 1987 de eerste ‘Scudetto’. Maradona, overleden in 2020, speelde van 1984 tot 1991 bij Napoli.

Dia verpest dag Napoli

Napoli kwam in de 62e minuut op voorsprong via Mathías Olivera. De Uruguayaan scoorde met het hoofd na een voorzet van Giacomo Raspadori, een invaller. De supporters in Stadio Diego Armando Maradona gingen er goed voor zitten en hoopten op nog wat doelpunten en een schitterend Scudetto-feestje. Boulaye Dia verpestte de boel door te scoren in de 84e minuut. De Senegalees schoot uit een lastige hoek fraai raak.

Tonny Vilhena, weer basisspeler bij de bezoekers, was toen al gewisseld. De oud-Feyenoorder was wel blij met het punt, want zijn Salernitana kan dat puntje goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Het verschil met nummer 18 Hellas Verona blijft 7 punten.

Moet Napoli de wedstrijd tegen Udinese laten lopen om zondag thuis tegen Fiorentina kampioen te worden?