‘Vilhena ziet ontslagen trainer na drie dagen weer terugkeren’

Foto: ‘Vilhena ziet ontslagen trainer na drie dagen weer terugkeren’

Een bizar verhaal vanuit de Serie A, waar Salernitana afgelopen maandag Davide Nicola op straat zette, maar zich nu toch weer bedacht heeft. De Serie A-club wil de oefenmeester snel weer terughalen na het eerder genomen besluit om hem te ontslaan.

Salernitana leed afgelopen zondag maar liefst een 8-2 nederlaag tegen Atalanta Bergamo, wat direct de grootste nederlaag ooit betekende voor de club in de Serie A. Het was voor de Italiaanse club de directe aanleiding om afscheid te nemen van Nicola. Vervolgens werden Roberto D’Aversa, Eusebio Di Francesco en Leonardo Semplici benaderd voor zijn opvolging, maar geen van het drietal hapte toe.

De Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio meldt nu dat de kans groot is dat Salernitana toch weer een beroep wil doen op Nicola. Volgens Di Marzio zou clubeigenaar Danilo Levorlino al contact hebben opgenomen met Nicola voor een verzoeningspoging. Donderdag wacht volgens Di Marzio een definitief besluit of Nicola daadwerkelijk terugkeert. De oefenmeester was eerder in Italië al actief bij Genoa, Torino en Genoa.

Salernitana neemt voorlopig de zestiende plaats in op de ranglijst van de Serie A. Keert Nicola deze week nog terug bij de club, dan wacht met het bezoek van koploper Napoli direct een loodzware klus. Bij Salernitana staat ook oud-Feyenoorder Tony Vilhena onder contract.

Stadio Arechi

Serie A

21 januari 2023

18:00

Salernitana
SSC Napoli
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 17:28.

Moeten ze Nicola terughalen?

  • Ja, goed besluit
  • Nee, slecht besluit
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie