Moise Kean

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Moise Kean

Moise Kean is een Italiaanse aanvaller met Ivoriaanse roots. De international van Italië speelt sinds de zomer van 2021 voor Juventus, dat hem in 2023 permanent overnam van Everton.

  • Kean speelt momenteel voor Juventus
  • In 2017 en 2019 werd de aanvaller kampioen van Italië
  • Hij speelde eveneens voor Everton en Paris Saint-Germain
  • In Parijs won Kean de Coupe de France
  • Hij is sinds 2018 A-international van Italië

Clubcarrière

Moise Bioty Kean werd op 28 februari 2000 geboren in het Italiaanse Vercelli. De zoon van Ivoriaanse ouders speelde op jonge leeftijd voor Don Bosco en AC Asti. De aanvaller speelde zich hier in de kijker bij Torino, waar hij in 2010 afscheid nam om aan de slag te gaan bij de grote broer Juventus. Bij De Oude Dame doorliep Kean de rest van het jeugdtraject.

Doorbraak bij Juventus

Kean debuteerde op 19 november 2016 in de hoofdmacht van Juventus. Als invaller voor Mario Mandzukic mocht hij zes minuten opdraven in de Serie A-wedstrijd tegen Pescara (3-0 overwinning). De aanvaller moest in de restant van het seizoen 2016-2017 genoegen nemen met drie extra wedstrijden, maar dat bleek voldoende om zijn eerste doelpunt als profvoetballer op te eisen. In de uitwedstrijd tegen Bologna maakte Kean op 27 mei 2017 in blessuretijd het winnende doelpunt (1-2). Hij had daarmee een aandeel in het kampioenschap van Juventus.

Juventus besloot Kean in het seizoen 2017-2018 onder te brengen bij het gepromoveerde Hellas Verona. De aanvaller scoorde viermaal voor de club uit Verona, waar hij door een blessure de laatste maanden van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. In de zomer van 2018 keerde hij weer terug naar Juventus, maar hier kwam hij in 2018-2019 niet verder dan zeventien gespeelde wedstrijden. Met zeven doelpunten bracht Kean nochtans eens fraai moyenne tot stand. Hij werd in 2019 opnieuw landskampioen.

Via Everton naar PSG

In augustus 2019 vertrok Kean opnieuw bij Juventus, dat hem voor zo’n 32 miljoen euro verkocht aan Everton (exclusief bonussen). Zijn transfer naar de Premier League-club bleek geen doorslaand succes. Kean debuteerde op 10 augustus in de doelpuntloze uitwedstrijd tegen Crystal Palace, maar moest tot 21 januari 2020 wachten op zijn eerste treffer voor The Toffees (tegen Newcastle United). In totaal noteerde de Italiaan twee doelpunten en twee assists in 33 gespeelde wedstrijden.

Kean mocht ondanks zijn moeizame prestaties bij Everton een mooie huurtransfer maken. In oktober 2020 werd hij voor de duur van één seizoen uitgeleend aan de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar de aanvaller zijn draai wist te vinden. Met zeventien doelpunten in 41 wedstrijden leverde Kean een belangrijke bijdrage in Parijs. Hij won met PSG zowel de Trophée des Champions als de Coupe de France, maar de landstitel ging door toedoen van Lille OSC aan zijn neus voorbij.

(Pro Shots)

Terugkeer bij Juventus

In augustus 2021 keerde Kean terug op het oude nest bij Juventus, dat hem voor twee jaar huurde van Everton. De Italiaanse topclub ging daarbij de verplichting aan om hem medio 2023 permanent over te nemen voor een transfersom van ongeveer dertig miljoen euro. In Turijn kwam Kean terecht in een moeizaam draaiend team, maar hij pikte wel zijn doelpunten mee. Om precies te zijn respectievelijk zes (2021-2022) en acht (2022-2023).


Interlandcarrière

Als voormalig jeugdinternational debuteerde Kean op 20 november 2018 in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (1-0 zege) voor Italië. Zijn eerste interlanddoelpunt volgde op 23 maart 2019 in de met 2-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. La Squadra Azzurra kwalificeerde zich daadwerkelijk voor de Europese eindronde en won deze editie zelfs, maar Kean behoorde in 2021 niet tot de selectie.

Kean zat wel in de Italiaanse selectie tijdens de Final Four van de Nations League in 2021. Zijn team behaalde een bronzen medaille door de troostfinale tegen België met 2-1 te winnen. Nadien werd hij niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg.

Laatste update: 10 oktober 2023

Meer nieuws over Moise Kean

21:01
130+
‘Everton legt Kean zwaarst mogelijke sanctie op’
06:31
95+
Moise Kean werkt zich flink in de nesten met lockdownparty
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie