‘Toekomst Daley Blind bekend’

Foto: ‘Toekomst Daley Blind bekend’

Daley Blind leek een beetje uitgerangeerd te zijn, maar bij Girona in LaLiga speelt hij weer de pannen van het dak. Het contract van de geroutineerde verdediger bij zijn werkgever loopt echter in 2025 af en in zo’n geval is het vaak ‘verlengen óf vertrekken’. Wat kiest de international van het Nederlands elftal?

Daley Blind: nóg een jaartje bij Girona

Blind wil in ieder geval maar wat graag bij Girona blijven, vertelt hij in een interview met L’Esportiu. “Ik ben tevreden met mijn contract”, zegt hij allereerst. “En als je iets wilt weten over een mogelijke verlenging, dan moet je dat aan de clubleiding vragen. Ik ben hier momenteel gewoon heel gelukkig. In het voetbal kun je nergens zeker van zijn, maar op dit moment heb ik het naar mijn zin. Ik wil spelen zolang mijn lichaam dat toelaat en ik heb het gevoel dat ik het allemaal nog steeds aankan. Mijn vader is wat dat betreft mij voorbeeld.”

Voordat hij van Bayern München naar Girona transfereerde belde hij met Frenkie de Jong: “Die vertelde me over een bezoekje dat hij met FC Barcelona bracht aan Montilivi en was eigenlijk louter positief.”

Al snel viel alles op zijn plek bij zijn nieuwe Spaanse werkgever: “Ik voel me hier geweldig, de filosofie van het spel past bij mij: het geeft me veel zelfvertrouwen. Ik weet wat ik het team kan geven, ik leg de lat hoog om het team te helpen. We zijn een familie en we vechten altijd tot het einde, dat is onze kracht.”

En dan maakt Blind óók nog eens kans om naar het Europees kampioenschap te gaan… “Al denk ik daar nog niet aan. Op dit moment focus ik me op de competitiewedstrijden die we nog moeten spelen.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
13204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie