OFFICIEEL: Van de Beek begint aan nieuwe start in Girona

Foto: OFFICIEEL: Van de Beek begint aan nieuwe start in Girona

Donny van de Beek mag zich officieel speler van Girona noemen. Nadat de middenvelder woensdag al via sociale media afscheid nam van Manchester United, werd zijn komst een dag later door de Catalanen wereldkundig gemaakt.

Donny van de Beek laat Manchester United achter zich en tekent bij Girona

Van de Beek zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2028. Naar verluidt hoeft Girona niet bepaald in de buidel te tasten voor zijn aanwinst: de transfersom bedraagt slechts 500.000 euro. Opmerkelijk aangezien zijn marktwaarde momenteel nog op 5 miljoen euro wordt geschat. Dat is in zijn Engelse periode enorm gezakt, op zijn hoogtepunt was de middenvelder uit Nijkerkerveen nog zo’n 55 miljoen waard.

Aan de slag bij stuntploeg

Ondanks dat Van de Beek naar een beduidend kleinere club vertrekt maakt hij in een aantal opzichten zelfs een stap vooruit. Hij verruilt de nummer acht van Engeland voor de nummer drie van Spanje. Girona ontpopte zich afgelopen seizoen tot absolute stuntploeg en verraste met het behalen van een Champions League-ticket. Hij wordt bij zijn nieuwe club herenigd met Daley Blind, die Van de Beek goed kent van de gezamenlijke periodes bij Ajax en Oranje.

United haalde Van de Beek in 2020 voor 39 miljoen op uit Amsterdam, waar de offensieve middenvelder veel indruk maakte bij Ajax. In Engeland kon hij echter moeilijk aarden en slaagde er niet in een basisplaats te veroveren. Ook onder Erik ten Hag kwam Van de Beek maar weinig in de plannen voor, verhuurperiodes aan Everton en Eintracht Frankfurt liepen eveneens uit op een mislukking. In een geheel nieuwe omgeving hoopt de 19-voudig international zijn carrière nieuw leven in de blazen.

Wordt dit een succes?

  • Ja, hij krijgt het weer op de rit
  • Ik vrees het ergste…
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie