‘NAC-scenario dreigt voor Willem II’

Foto: ‘NAC-scenario dreigt voor Willem II’

Willem II staat op het randje van promotie naar de Eredivisie. De Tilburgers hebben nog een punt nodig in de resterende twee competitiewedstrijden om dat te bewerkstelligen. Een promotie die noodzakelijk is voor de club, gezien er anders gevreesd wordt voor een NAC-scenario.

Willem II op randje van promotie naar Eredivisie

Willem II kreeg afgelopen vrijdag Groningen op bezoek en dat duel zonder nederlaag doorstaan leek de belangrijkste opdracht. Dat vertelde ook trainer Peter Maes, geciteerd door De Telegraaf. “De opdracht was dat we de eerste helft zonder kleerscheuren zouden doorkomen en daarna wat meer voor onze eigen kans zouden gaan. FC Groningen zou het hoge tempo geen negentig minuten kunnen volhouden, zo hadden beelden ons geleerd.”

De ochtendkrant prijst de prestaties die de trainer heeft neergezet in Tilburg, nadat hij eerder dit seizoen Robbemond opvolgde. “Hij maakte van Willem II, dat kwalitatief niet over de beste selectie van de Eerste Divisie beschikt, een winnende formatie. Met de zo noodzakelijke promotie, gekoppeld aan een kampioenschap, als waarschijnlijk gevolg.”

Willem II, FC Groningen en Roda JC strijden om promotie

Willem II staat er heel goed voor en moet een punt zien te pakken tijdens het uitduel met FC Dordrecht of het thuisduel met Telstar, dat volgende week eerst de tegenstander van Groningen. De Trots van het Noorden treft op de laatste speeldag in eigen huis nog Roda JC. De Limburgers spelen een week eerder nog thuis tegen SC Cambuur. Volgens De Telegraaf is promotie echt noodzakelijk voor Willem II. “Promotie is noodzakelijk, anders zou Willem II het het komende seizoen moeten doen met de tiende of elfde begroting van de clubs uit de Eerste Divisie. Het scenario van aartsrivaal NAC, dat er maar niet in slaagt zich een weg omhoog te banen, staat de Tilburgers helder voor de geest. FC Groningen heeft nog wel de financiële ruimte om een volgende seizoen eventueel een toonaangevende rol te spelen. Maar met talenten als Thijmen Blokzijl, Thom van Bergen, Romano Postema en Luciano Valente is het rijper voor promotie dan Willem II. Dat zal de selectie grondig moeten verbouwen om een kans van slagen te hebben.”

Welke twee clubs gaan rechtstreeks promoveren?

  • Willem II
  • Roda JC
  • FC Groningen
8578+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie