Clash tussen United en Liverpool in FA Cup, ook Chelsea naar laatste acht

Foto: Clash tussen United en Liverpool in FA Cup, ook Chelsea naar laatste acht

Manchester United en Liverpool nemen het tegen elkaar op in de kwartfinale van de FA Cup. United won woensdagavond vlak voor tijd van Nottingham Forest, terwijl The Reds de jonkies mocht bedanken voor de zege op Southampton. Ook Chelsea haalde de laatste acht door een late overwinning op Leeds United.

Chelsea ontdoet zich laat van dapper Leeds

Chelsea kent wederom een waardeloos seizoen in de Premier League, waar de miljoenenploeg niet verder komt dan de middenmoot. Een sterke prestatie in de FA Cup kan mogelijk uitkomst bieden. Het begin op Stamford Bridge tegen Leeds United was ook al zeer matig. Aanvaller Mateo Joseph zette de bezoekers al na acht minuten op 0-1. Chelsea rechtte de rug en boog de achterstand om via twee veel bekritiseerde aanvallers, Nicolas Jackson en Mykhailo Mudryk.

Leeds bleef echter in de wedstrijd en voelde dat er iets te halen viel. Na een uur spelen sloeg Joseph wederom toe voor de Championship-ploeg: 2-2. De underdog, waar Crysencio Summerville Joël Piroe verving in de slotfase, kreeg de Chelsea-fans twee keer stil, maar toch konden zij het laatst lachen. Op aangeven van Enzo Fernández zorgde Conor Gallagher in de 90ste minuut voor de beslissing. Met in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen Leicester City voor de boeg, is het bereiken van Wembley binnen handbereik voor de formatie van Mauricio Pochettino.

Ook Manchester United wint vlak voor tijd

Manchester United kende een goede serie aan het begin van dit kalender jaar en zette een lange ongeslagen reeks neer. Die stopte afgelopen weekend met een zeer slecht optreden in eigen huis tegen Fulham (1-2). De kritiek was niet mals op de ploeg van Erik ten Hag, die vervolgens stevig uithaalde. Tijdens het duel in Nottingham kreeg Antony eindelijk weer eens de kans. De Braziliaanse ex-Ajacied verpieterd in 2024 op de bank, tegen Fulham kreeg de jongeling Omari Forson nog de voorkeur.

Ondanks dat beide ploegen de nodige kansen kregen bleef het lang 0-0. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd forceerde United dan toch de beslissing. Bruno Fernandes zorgde met een messcherpe indraaiende vrije trap voor veel gevaar. De inlopende Casemiro kon de bal licht toucheren en zo voor de 1-0 tekenen. Raphaël Varane stond daarbij nog wel buitenspel, maar de VAR oordeelde dat dat niet hinderlijk was.

Jonkies Liverpool doen het tegen Southampton

Liverpool pakte zondag in de kraker tegen Chelsea met de League Cup nog de eerste prijs van het seizoen. Ook woensdagavond tegen Southampton moest Jürgen Klopp weer met de nodige jonge spelers aantreden, door de waslijst aan blessures. Daar kwam Ryan Gravenberch ook nog eens bij. Op Anfield begonnen Virgil van Dijk en Cody Gakpo gewoon in de basis.

De 18-jarige Lewis Koumas luisterde zijn basisdebuut op met een treffer vlak voor rust. De aanvaller uit Wales sneed naar binnen en vond de korte hoek: 1-0. Southampton bleek niet bij machte om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. De invaller voor Koumas, de eveneens 18-jarige Jayden Danns, zorgde voor een geweldig slotakkoord. Met twee treffers was hij verantwoordelijk voor de 3-0 einduitslag. Liverpool neemt het in de kwartfinale op tegen de grote rivaal Manchester United, op Old Trafford.

Wie wint het tussen United en Liverpool?

  • Man United
  • Liverpool
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie