‘Ten Hag grijpt rigoureus in’

Foto: ‘Ten Hag grijpt rigoureus in’

Manchester United is de komende periode van plan om de selectie eens flink op de schop te gooien. Volgens The Manchester Evening News wil de club afscheid nemen van meer dan 10 spelers, wat mede te maken heeft met de Financial Fair Play-regels.

Afscheid Manchester United van vracht spelers

Erik ten Hag staat met de club op de zesde positie in de Premier League en zou tot de conclusie zijn gekomen dat hij een frisse spelersgroep nodig heeft. De oefenmeester vindt dat hij te veel spelers heeft die voor Manchester United niet goed genoeg zijn en heeft met de clubleiding afgesproken om zaken te veranderen.

De hoofdtrainer wil onder meer een nieuwe centrale verdediger. Het betekent dat Victor Lindelöf, Harry Maguire en Raphaël Varane mogen vertrekken. Naast het drietal mogen Scott McTominay en Sofyan Amrabat ook uitkijken naar een nieuwe club. Waar McTominay momenteel nog basisspeler is, heeft de club Amrabat gehuurd met een optie tot koop van 20 miljoen euro.

Ten Hag hard voor spelersgroep

De toekomst van Casemiro en Christian Eriksen is eveneens onzeker, wat te maken heeft met hun leeftijd. De middenvelders zijn flink in de dertig, waardoor ze gaan lange toekomst meer in Engeland hebben. De contracten van Tom Heaton en Jonny Evans lopen aan het einde van het seizoen af, terwijl de verhuurde Brandon Williams en Alvaro Fernandez waarschijnlijk niet meer terugkeren.

Donny van de Beek en Jadon Sancho zouden in de winter al een transfer mogen maken. In de zomer volgen daarbij eveneens nog Shola Shoretire, Joe Hugill, Will Fish én Mason Greenwood. Naar verluidt mag Anthony Martial zelfs transfervrij vertrekken. Het moet Manchester United ruimte bieden om naar de toekomst te kijken.

Maakt Ten Hag in Manchester het seizoen af?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
733+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie