Lucas Hernández

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Lucas Hernández

Lucas Hernández is een Franse verdediger, die ook de Spaanse nationaliteit heeft. De international van Frankrijk verruilde Bayern München medio 2023 voor Paris Saint-Germain.

  • Hernández speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • Met Bayern München won hij vier landstitels en de Champions League
  • Met Atlético Madrid veroverde de middenvelder de Europa League
  • In 2018 werd de Fransman wereldkampioen met zijn land
  • Ook zijn broertje Theo Hernández is profvoetballer

Clubcarrière

Lucas François Bernard Hernández werd op 14 januari 1996 geboren in het Franse Marseille. Hij is de broer van Theo Hernández, met wie hij een teamgenoot vormt bij de nationale ploeg van Frankrijk. De broers Hernández speelden in de jeugd allebei voor Rayo Majadahonda en Atlético Madrid.

Atlético Madrid

In tegenstelling tot broer Theo Hernandez (nul officiële wedstrijden) beleefde Lucas wel zijn doorbraak in het shirt van Atlético Madrid. De verdediger maakte zijn debuut op 3 december 2014 in de Copa del Rey-wedstrijd tegen CE L’Hospitalet (0-3 overwinning). Hij speelde dat seizoen nog tweemaal in het Spaanse bekertoernooi, waaronder in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid (2-0 overwinning). Ook mocht Hernández een paar minuten invallen in de met 1-4 gewonnen competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao.

In het seizoen 2015-2016 mocht Hernández in zestien wedstrijden opdraven voor Atlético Madrid. De verdediger mocht invallen in de verlenging van de Champions League-finale tegen Real Madrid, dat na strafschoppen te sterk bleek. Hernández mocht gaandeweg steeds vaker opdraven en dat leidde vanaf het seizoen 2017-2018 tot zijn definitieve doorbraak in het elftal van trainer Diego Simeone.

Hernández won in het seizoen 2018-2018 de Europa League met Atlético Madrid. In de finale tegen Olympique Marseille (0-3 overwinning) speelde hij negentig minuten. Hij won ook de Spaanse Supercup ten koste van Real Madrid (2-4 na verlenging). Gedurende zijn Atlético-verblijf werd Hernández schuldig bevonden voor het mishandelen van zijn vriendin. Hij moest zelfs kortstondig de gevangenis in voor het schenden van het contactverbod van zes maanden.

(Pro Shots)

Bayern München

In de zomer van 2019 maakte Hernández de overstap van Atlético Madrid naar Bayern München. De Duitse grootmacht betaalde tachtig miljoen euro voor de handtekening van de Spaanse verdediger en daarmee werd hij de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Op 12 augustus 2019 maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Energie Cottbus in de DFB-Pokal (1-3 overwinning). Ondanks een vervelende blessure speelde hij 25 officiële duels in zijn eerste seizoen voor Der Rekordmeister.

Hernández werd in 2020, 2021, 2022 en 2023 landskampioen met Bayern München. Ook won hij de Duitse Supercup tweemaal. Verder mocht de Fransman de Champions League, Europese Supercup, wereldbeker voor clubteams en DFB-Pokal op zijn erelijst plaatsen. Door een blessure moest hij in het seizoen 2022-2023 lang toekijken, maar desondanks besloot hij in de zomer van 2023 te vertrekken. Paris Saint-Germain telde zo’n 45 miljoen euro voor hem neer.

Paris Saint-Germain

Op 12 augustus 2023 maakte Hernández zijn debuut voor Paris Saint-Germain, dat voor eigen publiek niet wist te winnen van FC Lorient (0-0). Zijn eerste doelpunt voor de Parijzenaars maakte de linkspoot op 4 oktober in de Champions League-wedstrijd tegen Newcastle United (4-1 nederlaag). In zijn eerste seizoen won hij meteen de Trophée des Champions, de Franse Supercup.


Interlandcarrière

Hernández debuteerde op 23 maart 2018 als A-international van Frankrijk, dat een oefeninterland tegen Colombia met 2-3 verloor. Hij maakte zoveel indruk dat bondscoach Didier Deschamps hem selecteerde voor het WK van 2018. In Rusland behoorde hij tot het basisteam van Les Bleus, dat in de finale een 4-2 zege boekte op Kroatië. De 4-2 van Kylian Mbappé kwam tot stand na een pass van Hernández.

Lucas Hernández valt geblesseerd uit tijdens het WK van 2022 (Pro Shots)

Na een teleurstellend EK (2021) maakte Frankrijk op het WK van 2022 weer indruk. Het nationale team bereikte de finale, maar verloor na strafschoppen van Argentinië. Hernández viel al in de eerste groepswedstrijd tegen Australië (4-1 overwinning) uit met een kruisbandblessure, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. Overigens werd hij vervangen door zijn broertje Theo Hernández.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie