Oranje-opponent Frankrijk krijgt ‘wake-up call’

Foto: Oranje-opponent Frankrijk krijgt ‘wake-up call’

Frankrijk bleef zondag verrassend genoeg steken op een 0-0 gelijkspel tegen Canada. Vier dagen eerder walste Oranje nog met 4-0 over de Canadezen heen, maar de Franse bondscoach Didier Deschamps maakt zich geen zorgen. De keuzeheer is juist te spreken over de voorbereiding van de Fransen.

Deschamps spreekt van wake-up call voor Frankrijk

In Bordeaux slaagde Frankrijk er niet in om te winnen van Canada, maar tegenover de Franse media sprak Deschamps ondanks het 0-0 gelijke spel het nodige vertrouwen uit in zijn ploeg. “We zijn nu tien dagen samen en de voorbereiding is goed verlopen, daarbij kijk ik ook naar de energie en de teamgeest in de groep. We hebben ook te maken gehad met spelers die door verplichtingen pas later konden aansluiten en jongens die nog niet helemaal fit waren.”

Het gelijke spel moet echter volgens Deschamps wel een belletje doen rinkelen bij meerdere spelers. “De wedstrijd tegen Canada was een belangrijke test voor ons en het bleek voor ons ook een wake-up call richting het EK. We hebben spelers die in verschillende stadia van fysieke fitheid zitten. Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni zijn nog niet helemaal fit. We hebben nog een aantal dagen om toe te werken naar onze eerste EK-wedstrijd.”

Over de terugkeer van N’Golo Kanté, die twee jaar afwezig was bij Les Blues, is Deschamps goed te spreken. “Voor iedereen die aan hem twijfelde: hij zit nog steeds op hetzelfde niveau als in de voorgaande jaren. Kanté heeft een sterk seizoen achter de rug in Saudi-Arabië en laat nog steeds zien over zijn specifieke kwaliteiten te beschikken.”

Zie jij Frankrijk boven Nederland in de poule eindigen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat denk ik niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie