Scudetto lonkt: Inter blijft maar winnen

Internazionale heeft maandagavond spaarzaam puntenverlies voorkomen in de Italiaanse Serie A. De club uit Milaan worstelde zich in de uitwedstrijd tegen Udinese naar een late 1-2 overwinning.

Serie A-koploper slaat in blessuretijd toe bij Udinese

Trainer Simone Inzaghi liet maar één Nederlander aan de aftrap verschijnen. Denzel Dumfries mocht de rechterflank bestrijken tegen Udinese, waar middenvelder Davy Klaassen de volle negentig minuten op de reservebank bleef. Door een blessure was Stefan de Vrij helemaal niet van de partij aan Inter-zijde.

In de veertigste minuut nam Udinese verrassend de leiding. Lazar Samardzic zorgde voor de 1-0, al was dat vooral te danken aan miscommunicatie bij Inter. Dumfries en doelman Yann Sommer rekenden op elkaar, waardoor de bal pardoes tegen de touwen eindigde: 1-0.

Ongelukkige rol voor Okoye

Voormalig Sparta-doelman Maduka Okoye blonk uit met verschillende reddingen, maar was wel debet aan de gelijkmaker. Hij veroorzaakte een strafschop door Marcus Thuram onreglementair te raken tijdens een luchtduel. Hakan Calhanoglu profiteerde dankbaar vanaf elf meter en bepaalde de tussenstand op 1-1.

Invaller Davide Frattesi zorgde diep in blessuretijd toch nog voor de overwinning voor Inter. De Serie A-koploper komt daarmee op 82 punten uit 31 officiële wedstrijd, waardoor het nog altijd landskampioen kan worden tégen achtervolger AC Milan (68 punten). Op 22 april staan zij tegenover elkaar.

Scoreverloop: 1-0 (40′) L. Samardzic, 1-1 (55′) H. Calhanoglu (strafschop), 1-2 (90′) Davide Frattesi