Dumfries: “Ik neem verantwoordelijkheid voor penaltymoment”

Foto: Dumfries: “Ik neem verantwoordelijkheid voor penaltymoment”

Denzel Dumfries trekt het boetekleed aan voor de penalty die Nederland woensdagavond tegen kreeg in de halve finale tegen Engeland. Dit terwijl veel mensen het een onterechte strafschop vonden.

Denzel Dumfries schuldbewust na cruciaal moment bij Nederland-Engeland

“Een zure uitschakeling, in de 91ste minuut schieten ze hem binnen. Je voelde dat we sterker waren en werden, als de verlenging zou komen. Dan is het extra zuur dat hij zo laat valt”, reageerde Dumfries na afloop voor de camera’s van de NOS. Volgens de vleugelverdediger hadden de Oranje-spelers het gevoel dat ze de overhand hadden na de pauze. “Dat gevoel was er. We loerden op een kans. Je voelde dat we er sterker in kwamen. Dan is het echt zuur dat je uitgeschakeld wordt.”

Rollercoaster in eerste helft

Dumfries was een hoofdrolspeler in de eerste helft. Hij veroorzaakte een strafschop, kopte op de lat en haalde een schot van Phil Foden van de lijn. “Een rollercoaster. Het was moeilijk. Bij dat penaltymoment viel de bal er net tussen en ik wilde het schot blokken, waardoor ik hem net raak. Er is contact, dus op dat moment weet je dat hij hem kan geven. Flink balen. Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor. Je doet het niet expres, maar het was in een split second.”

Dumfries laat niet na de Oranje-fans toe te spreken na de uitschakeling. “We voelden de steun. Dat is geweldig. Ook een compliment naar het team. We zijn tot de halve finales gekomen en hebben gestreden. Ook al zat je voor de buitenwereld aan de gelukkige kant van het schema, maar je moet het nog wel doen. We hebben het laten leven, dat zag je aan het aantal fans. Ze gingen met ons mee. Het voelde als een eenheid.”

“Die lijn willen we graag doortrekken”, vervolgde Dumfries. “Het is nu een zware dag voor ons. We hebben gestreden voor elke centimeter en hebben er alles aan gedaan. Het voelde alsof Nederland en het Nederlands elftal samen één waren. Dat is een compliment naar de ploeg, naar de fans en naar Nederland.”

Is het nodig dat hij die verantwoordelijkheid neemt?

  • Ja, dat doet hij goed
  • Nee, kon hij niks aan doen
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie