Reijnders verslaat Huijsen, PSG wint in Lens

AC Milan heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Italiaanse Serie A. De Milanese formatie rekende in San Siro af met het AS Roma van José Mourinho: 3-1.

Milan vergroot misère Roma

Tijjani Reijnders begon in de basisopstelling van AC Milan, in tegenstelling tot landgenoot Dean Huijsen (na 79 minuten ingevallen) bij AS Roma. De Oranje-international speelde een belangrijke rol door in de elfde minuut zijn teamgenoot Yacine Adli aan te spelen op de rand van het strafschopgebied. Na een knappe individuele actie schoot de middenvelder met scherp: 1-0.

In de tweede helft werd de Roma-defensie opnieuw verschalkt in de elfde minuut. Een hoge voorzet werd door Simon Kjaer verlengd tot Olivier Giroud, die van dichtbij de 2-0 tegen de touwen knikte. Leandro Paredes bracht de bezoekers uit Rome nog wel terug in de wedstrijd door een strafschop te verzilveren.

Roma, de aanstaande Europa League-opponent van Feyenoord, slaagde er niet in om ook de 2-2 op het scorebord te krijgen. Theo Hernández tilde de stand in plaats daarvan zelfs nog naar 3-1. De manschappen van Mourinho blijven daardoor steken op de negende positie van de Serie A. Milan staat op grote afstand van koploper Internazionale als derde geklasseerd.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Y. Adli, 2-0 (56′) O. Giroud, 2-1 (69′) L. Paredes (strafschop), 3-1 (84′) T. Hernández

Ligue 1: PSG ontsnapt in Lens

Paris Saint-Germain heeft zondagavond geen punten gemorst in de Franse Ligue 1. De voetbalgrootmacht had het niet makkelijk bij RC Lens, maar trok alsnog aan het langste eind: 0-2.

Lens kreeg binnen tien minuten dé kans om de leiding te nemen. Przemyslaw Frankowski mocht aanleggen vanaf elf meter, maar slaagde er niet in om doelman Gianluigi Donnarumma te verschalken. Nog voor rust sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. Bradley Barcola maakte op aangeven van Kylian Mbappé de 0-1.

In de blessuretijd van de eerste helft liep Lens-verdediger Jonathan Gradit tegen een rode kaart aan. Met tien man bleef de thuisploeg lange tijd hopen op een positief resultaat, maar Mbappé zorgde vlak voor tijd alsnog voor de beslissing.

Scoreverloop: 0-1 (30′) B. Barcola, 0-2 (90′) K. Mbappé