Arsenal dankt Ødegaard, assist voor Reijnders

Arsenal heeft maandagavond geen fout gemaakt in de Premier League. The Gunners boekten op bezoek bij Crystal Palace een 0-1 overwinning en blijven daarmee foutloos.

Noor maakt vanaf penaltystip het verschil

Het publiek op Selhurst Park zag in de eerste 45 minuten geen doelpunten, maar saai was het Londense onderonsje geenszins. Palace schoot uitstekend uit de startblokken en wist de Arsenal-defensie meer dan eens in verlegenheid te brengen. Het was vooral aan doelman Aaron Ramsdale te danken dat er niet werd gescoord door de thuisclub.

Arsenal groeide gaandeweg de eerste helft wel beter in de wedstrijd. Ook de bezoekende club kreeg kansen om de leiding te nemen, maar Eddie Nketiah had de pech dat zijn inzet op de paal eindigde. Martin Ødegaard stuitte op zijn beurt op doelman Sam Johnstone.

Binnen tien minuten na de hervatting viel de openingstreffer alsnog. Nketiah werd gevloerd door doelman Johnstone, waardoor Ødegaard na ingrijpen van de VAR mocht aanleggen vanaf elf meter. De Arsenal-aanvoerder bleef kalm en stuurde zijn opponent de verkeerde hoek in: 0-1.

Crystal Palace kreeg in het restant van de wedstrijd opnieuw te maken met arbitrale beslissingen in eigen nadeel. Niet alleen werd Takehiro Tomiyasu met rood van het veld gestuurd (tweemaal), maar ook werd een penalty niet toegekend ondanks contact binnen het strafschopgebied.

Scoreverloop: 0-1 (54′) M. Ødegaard (strafschop)

Serie A: Reijnders belangrijk bij AC Milan

Ook in de Italiaanse Serie A werd maandagavond gevoetbald. AC Milan boekte op bezoek bij Bologna een 0-2 overwinning. Tijjani Reijnders liet zich gelden middels een assist op Olivier Giroud, waar Christian Pulisic de marge verdubbelde na 21 minuten spelen.

AC Milan was in deze fase zeer effectief, maar liet vervolgens na om de genadeklap uit te delen. Zo stuitte Reijnders op doelman Lukasz Skorupski. Bologna bleef daardoor hopen, maar met Sam Beukema, Joshua Zirkzee en invaller Sydney van Hooijdonk werd er niet meer gescoord.

Scoreverloop: 0-1 (11′) O. Giroud, 0-2 (21′) C. Pulisic

Gaat Arsenal dit seizoen de titel wel pakken?