PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles

Foto: PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles

PEC Zwolle heeft het directe treffen met concurrent Heracles Almelo winnend afgesloten. De Blauwvingers waren in eigen huis duidelijk beter dan de tegenstander en wonnen uiteindelijk met 3-1. Hierdoor sluit het aan in de middenmoot.

PEC Zwolle won in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo

Voorafgaand aan het duel tegen Heracles Almelo stond bij PEC Zwolle één man centraal: Bram van Polen. De aanvoerder en clubicoon bracht deze week naar buiten te stoppen als profvoetballer. Hij blijft wel verbonden aan PEC, waar de routinier een soort opleiding tot directeur gaat volgen. Een afscheidswedstrijd hoeft Van Polen dan weer niet. In dertig duels vergaarden PEC en Heracles precies evenveel punten, lijfsbehoud is ondertussen bijna zeker. PEC pakte direct het initiatief en beloonde zichzelf na ruim een kwartier spelen.

Snelle 1-0

In een duel met Justin Hoogma veroverde Lennart Thy zelf de bal om het leer vervolgens overtuigend in het dak van het doel te rammen. Vijf minuten later was de Duitse spits dicht bij zijn tweede treffer, maar na goed voorbereidend werk van García Mac Nulty een halve meter over schiet. De Zwollenaren bleven op jacht gaan naar de tweede treffer. Na een snel genomen vrije trap vuurde Younes Namli op doen, maar kon Michael Brouwer redden.

Heracles kreeg vervolgens ook een grote kans. Filip Krastev werkte zichzelf in de nesten, waardoor Brian De Keersmaecker alleen opdook voor Jasper Schendelaar. De keeper greep echter goed in en voorkwam de gelijkmaker. Die viel echter nog wel, vlak voor rust. Middenvelder Marko Vejinovic zag de bal na een corner voor zijn voeten vallen en schoot raak: 1-1. Zo ging de clubs met een gelijke stand rusten. Vlak na de pauze kreeg Namli geel, waardoor hij het bezoek aan Feyenoord volgende week moet missen.

PEC slaat toe in tweede helft

Niet veel later kwam de creatieve middenvelder met een geweldige solo, maar Thy kon het laatste zetje net niet geven. Na 69 minuten was daar toch de 2-1 voor PEC. Na fraaie combinatiespel kwam de bal vlak voor het doel op een mooie hoogte voor Silvester van der Water, die raak volleerde. De PEC-aanhang kwam nog met een fraaie steunbetuiging voor Thomas Lam: zijn kinderen hebben een zeldzame ziekte. Zoon Tommy (twee jaar oud) en dochter Giorgia (nog geen jaar oud) lijden aan het zeldzame Shwachman Diamond Syndroom, waardoor er een verhoogde kans op leukemie is. Het toekomstperspectief van de jonge kinderen van Lam is onzeker, gaf hij onlangs aan.

In de slotfase kreeg ook hij geel, waardoor de verdediger eveneens het treffen in De Kuip mist volgende week. Positiever was de 3-1 die nog viel in de blessuretijd. Krastev pikte de bal binnen. Zo neemt PEC afstand van Heracles op de ranglijst en wipt het over Almere City heen. Met de twaalfde plek nestelt het zich in de middenmoot. Heracles kan enkel nog in de problemen komen als RKC Waalwijk vanmiddag wint van FC Utrecht.

Scoreverloop: 1-0 (16′) L.Thy, 1-1 (45+2′) M.Vejinovic, 2-1 (69′) S.van der Water, 3-1 (90+3′) F.Krastev

Terechte zege?

  • Zeker
  • Vind ik niet
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie