IJsselderby eindigt ondanks rode kaart in gelijkspel

PEC Zwolle leek de overwinning in de IJsselderby in handen te hebben, maar Go Ahead Eagles kwam op zondagmiddag toch nog langszij. De club uit Deventer kreeg een rode kaart, waardoor PEC een uitstekende uitgangspositie had, maar de ploeg wist hier niet van te profiteren.

Eerste gelijkspel van dit seizoen

Voorafgaand aan de partij werd er in Arnhem stilgestaan bij de slachtoffers in Marokko en Libië. De derby begon daarna direct met spektakel. Zowel PEC Zwolle als Go Ahead kreeg een grote kans in de eerste tien minuten, maar Oliver Edvardsen en Younes Namli schoten beide rakelings naast.

Vlak voor rust dacht Wilum Thor Willumsson zijn ploeg op voorsprong te zetten. Go Ahead kon hier helaas niet lang van genieten aangezien het geweldige doelpunt van de aanvaller werd afgekeurd door de VAR. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Dubbel geel vlak na rust

Vlak voor na de rust maakte Jamal Amofa een domme overtreding, waardoor hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Go Ahead moest het daardoor sinds de 47e minuut met tien spelers doen tegen PEC Zwolle in de IJsselderby. Pakweg vier minuten later maakte de club uit Zwolle een schitterend doelpunt. Na een prachtige combinatie werd Eliano Reijnders alleen voor de keeper gezet en hij maakte koeltjes af.

Door een rookbom werd de wedstrijd daarna een aantal minuten stilgelegd. Eigenlijk geheel tegen de wedstrijd in wist Go Ahead daarna dan toch nog een doelpunt te maken. Oliver Edvardsen wist uit een hoge voorzet te scoren en kopte vrij gemakkelijk binnen. PEC Zwolle was heer en meester tijdens de derby en zeker na de rode kaart van de tegenstander uit Deventer had de ploeg nooit gelijk mogen spelen. Het team van Johnny Jansen zal dus balen van dit resultaat.

Scoreverloop: 1-0 (52′) E. Reijnders, 1-1 (70′) O. Edvardsen

Heeft PEC Zwolle hier de overwinning laten liggen?