Olivier Aertssen is een Nederlandse centrale verdediger. Op dit moment speelt hij voor Ajax, waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal.

• In januari 2022 maakte hij zijn eerste minuten in Ajax 1

Clubcarrière

Aaertssen werd op 7 augustus 2004 geboren in Veldhoven. Zijn voetbalcarrière ging van start in het shirt van amateurclub Oirschot Vooruit. De centrale verdediger maakte via VV Wolfaartsdijk en VV Kloetinge de overstap naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. In 2019 maakte Aertssen opnieuw een stap omhoog door zich aan te sluiten Ajax.

Debuut bij Ajax

Aertssen maakte op 10 januari 2022 zijn debuut voor Jong Ajax in het betaald voetbal. Op bezoek bij Jong FC Utrecht (0-2 overwinning) maakte de verdediger zijn eerste negentig minuten als prof. In het restant van het seizoen 2021-2022 mocht hij nog twee keer opdraven in de Keuken Kampioen Divisie. Aertssen werd in het seizoen 2022-2023 een vaste waarde in het Amsterdamse belofenteam (36 wedstrijden, één doelpunt).

(Pro Shots)

Op 10 januari 2022 mocht Aertssen onder Alfred Schreuder debuteren in Ajax 1. In de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2 overwinning) viel hij na 69 minuten in voor Devyne Rensch. Het zouden zijn enige officiële speelminuten van het seizoen blijken in de hoofdmacht, maar in de zomer van 2023 mocht hij de oefencampagne wel meedraaien. Aertssen maakte in het oefenduel met Anderlecht (3-0 nederlaag) een ongelukkig eigen doelpunt.

Laatste update: 25 juli 2023