Aertssen hoopt op snelle aansluiting bij Ajax 1: “Daar ga ik vol voor”

Foto: Aertssen hoopt op snelle aansluiting bij Ajax 1: “Daar ga ik vol voor”

Olivier Aertssen was maandagavond de grote leider in de verdediging van Jong Ajax. De centrale verdediger was tegen Willem II (1-0 winst) niet alleen in defensief opzicht van cruciaal belang, maar ook voetballend wederom van grote waarde. Volledig tevreden was Aertssen na het duel allerminst, zo liet hij blijken in gesprek met SoccerNews.nl. Hij wil namelijk zo snel mogelijk doorstromen naar het eerste team en weet dat daar veel voor nodig is.

Interview: Leerzame voorbereiding Aertssen in eerste team Ajax

In het afgelopen voetbaljaar debuteerde Aertssen al in Ajax 1, toen hij in de KNVB Beker mocht invallen tegen FC Den Bosch. Het duel werd, destijds nog met Alfred Schreuder aan het roer, met 0-2 gewonnen en voor de jonge mandekker was de kop eraf. Het talent bleef zich uitstekend ontwikkelen en mocht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedoen met het eerste team. Aertssen profiteerde van het feit dat Ajax op zoek was naar een vervanger voor de vertrekkende Jurriën Timber en speelde onder leiding van Maurice Steijn vrijwel alle oefenwedstrijden, onder meer tegen RSC Anderlecht en Borussia Dortmund, naast Jorrel Hato.

Toen Ajax het in de laatste dagen van de transferperiode alsnog voor elkaar kreeg om Josip Sutalo binnen te hengelen, schoof Aertssen weer terug naar het tweede team. Hoewel hij zo snel mogelijk de volgende stap wil maken en voor het eerste elftal wil uitkomen, heeft hij vrede met de huidige situatie. “Persoonlijk heb ik hele mooie wedstrijd in het eerste gespeeld”, zo vertelt Aertssen. “De hele voorbereiding heb ik meegedaan. Daar ben ik alleen maar tevreden over. Nu speel ik gewoon lekker bij Jong Ajax en kan ik veel wedstrijden spelen. Ik probeer mezelf nog steeds op veel aspecten te ontwikkelen en daar ga ik gewoon mee door.”

Aertssen merkt in de Keuken Kampioen Divisie dat hij zich nog volop kan ontwikkelen. In het duel met Willem II, een promotiekandidaat, moest hij behoorlijk zijn best doen om de aanvallers van het scoren af te houden. Hij probeert de lat voor zichzelf daarom steeds hoger te leggen. “Er zijn altijd voldoende zaken om aan te werken. Als je twee tot drie wedstrijden in de week speelt, heb je voldoende tijd om stappen te maken en kom je in veel situaties terecht waarin je nog meer kan leren. In deze competitie heb je bovendien Eredivisie-waardige clubs, het is goed om tegen dit soort ploegen te spelen. Dit seizoen heb ik weer voldoende uitdagingen.”

Aertssen maandagavond in actie tegen Willem II.

Zege van Jong Ajax op Willem II

Met John van ‘t Schip, Hedwiges Maduro, Richard Witschge en Michael Valkanis als toeschouwers op de tribune kreeg Aertssen maandagavond de mogelijkheid om zich aan de, gedeeltelijk nieuwe, technische staf van Ajax 1 te laten zien. Jong Ajax kwam op voorsprong door een schitterend afstandsschot van Stanis Idumbo Muzambo, die feilloos raakschoot in de linkeronderhoekhoek. In de tweede helft probeerde Willem II de gelijkmaker te forceren. “Je weet dat zij gaan komen. Ze stonden 1-0 achter, brachten een grote spits in en gingen lange ballen spelen: natuurlijk neemt de druk bij ons dan toe. Als team hebben we rondom en in de zestien hard geknokt met z’n allen.”

Aertssen, die in 2019 werd overgenomen van Sparta Rotterdam, is trots op de manier waarop Jong Ajax zich heeft laten zien. Willem II stond voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats in de competitie en was daarom de favoriet voor de overwinning. Toch heeft hij ook kritische puntjes. “We hebben niet altijd ons eigen spel aan de bal laten zien. Het was niet top, we hebben betere wedstrijden gespeeld, maar uiteindelijk winnen we en hebben we als team hard gewerkt”, laat Aertssen weten. “Het is als verdediger fijn dat we niet alleen een overwinning hebben behaald, maar dat we ook de nul hielden. Misschien hadden we meer kunnen scoren, want we creëerden een paar goede kansen.”

Ambitieuze Aertssen op zoek naar persoonlijke groei

Gekeken naar zijn eigen spel ziet Aertssen eveneens verbeteringen. Hoofdtrainer Dave Vos gaf hem, net als in veel andere wedstrijden, de opdracht om tijdens de opbouw in te dribbelen op het middenveld en zo een extra man te creëren. Dat lukte bij tijd en wijle goed, maar na de theepauze werd hij met zijn team verder teruggedrongen op eigen speelhelft. “Ik heb voor mezelf een lekkere wedstrijd gespeeld en was verdedigend goed. Aan de bal heb ik minder gebracht dan in andere wedstrijden, maar dat heeft soms ook met het duel te maken. Dit duel vroeg van mij denk ik meer van mijn verdedigende kwaliteiten. Ik kijk dan ook terug op een fijne wedstrijd.”

Aankomende vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij NAC Breda, waarmee het opnieuw een flinke uitdaging te wachten staat. Voor Aertssen is het een volgende test om zich te bewijzen aan Van ‘t Schip. De oefenmeester heeft met Sutalo een centrale verdediger in huis waarin hij vertrouwen heeft, maar die zijn beste vorm nog niet heeft laten zien. Aertssen kan op termijn een interessante vervanger zijn, al lijkt hij zich voorlopig op Jong Ajax te moeten concentreren. Zelf heeft hij de hoop voor dit seizoen nog niet opgegeven. “Ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan aansluiten bij het eerste team. Dat blijft natuurlijk mijn ambitie en daar ga ik vol voor.”

Is Aertssen klaar voor het eerste team?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie