Voormalig Ajax-talent geniet van nieuwe omgeving

Foto: Voormalig Ajax-talent geniet van nieuwe omgeving

Sontje Hansen merkt dat de trainers bij NEC Nijmegen het geheel anders aanpakken dan bij Ajax het geval was. Daardoor moest de aanvaller zich aan het begin van het seizoen flink aanpassen.

Aanpassing Hansen aan NEC

Jarenlang was Hansen een van de grote talenten in de jeugdopleiding van Ajax. Mede door blessures haalde hij echter nooit het eerste team. Hansen was afgelopen zomer transfervrij en besloot naar Nijmegen te vertrekken. Dat bleek een goede zet te zijn: hij kwam vooralsnog 32 keer in actie en zette 5 treffers en 4 assists op zijn naam.

Vanaf het begin merkte hij het verschil. “Het was zwaarder dan ik bij Ajax gewend was”, vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad. “Bij Ajax was het veel op techniek trainen, hier was het meer lopen. ‘Oef, dus dit is de Eredivisie’, dacht ik. Het heeft me wel veel geholpen, die zware voorbereiding, want het is hier hard werken, veel verdedigen.”

Andere wereld dan bij Ajax

Waar hij in Amsterdam vooral voetballend grote stappen kon maken, zijn de mensen bij NEC bezig met andere zaken. Zo wordt er veel op zijn voeding gelet. “Wat ik voor en na wedstrijden het beste kan eten, en zo. Iemand anders van de medische staf heeft me verteld hoe laat ik moet avondeten, hoe laat ik een snackie kan nemen, hoe laat ik moet gaan slapen, dat soort dingen.”

“Ik was gewend om ‘s avonds later te eten. Daardoor ging ik vaak ook te laat slapen”, stelt Hansen, die nog veel vergelijkt met Ajax. “Bij Ajax richten ze zich echt op het voetbaltechnische gedeelte en bij andere dingen laten ze je meer vrij. In de gym trainen we hier ook zwaarder dan bij Ajax.”

Keert Hansen ooit terug in de Nederlandse top?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie