Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”

Foto: Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”

Ajax hoopt de selectie deze zomer van een flinke kwaliteitsimpuls te voorzien. Mike Verweij denkt dat NEC-verdediger Philippe Sandler een uitstekende kandidaat is.

Philippe Sandler gelinkt aan Ajax-transfer

In de voetbalpodcast Kick-Off stelt Verweij Sandler graag weer bij een topclub te willen zien. “Hij wordt door heel veel scouts en heel veel clubs als een heel groot talent gezien. Hij was alleen altijd heel blessuregevoelig”, weet de Ajax-watcher.” Alleen wat hij nu bij NEC laat zien, is dat hij een hele periode fit is gebleven. Dat was bij Feyenoord ook het probleem. Hij kwam daar binnen, raakte geblesseerd en heeft het daar nooit waargemaakt.”

Valentijn Driessen is om diezelfde reden sceptisch. “Hij heeft het eigenlijk nergens waargemaakt”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. “Dat heeft inderdaad te maken met die blessuregevoeligheid, maar ook met de intensiteit op het topniveau. Bij NEC speel je niet in de intensiteit zoals bij Feyenoord, daarom heeft Slot hem natuurlijk laten gaan.”

Driessen wijst op Feyenoord-periode

Driessen vervolgt: “Slot had ook kunnen zeggen: ‘We wachten gewoon tot hij weer fit is, dan kan hij meespelen bij ons en dan is het een versterking’. Want hij kan natuurlijk enorm goed voetballen. Maar daar hebben ze niet voor gekozen, want ze zien dat hij de intensiteit gewoon niet aankan met zijn fysiek. Het is heel goed mogelijk dat je op een iets lager niveau wel kunt uitblinken, maar niet bij Feyenoord of op het niveau waar Ajax naartoe wil.”

Verweij geeft zijn collega tegengas. “Wat heel erg in zijn voordeel kan werken, is dat Ajax niet heel veel geld heeft. Ze zullen van spelers die niet functioneren, bijvoorbeeld Sutalo, af moeten. Als ze daar nog tien, vijftien miljoen voor kunnen krijgen en hem voor vier, vijf miljoen, misschien wel drie miljoen, bij NEC kunnen ophalen, dan is het een verbetering voor Ajax. Misschien niet het niveau waar Ajax naartoe wil, maar ik denk dat het op dit moment geen verkeerde aankoop voor Ajax is.”

Sandler naar Ajax?

  • Goed idee
  • Niet doen
  • Wellicht
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie