Thomas Beelen

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Thomas Beelen

Thomas Beelen is een Nederlandse verdediger. Sinds 2017 speelt hij voor PEC Zwolle, dat hij in de zomer van 2023 inruilt voor Feyenoord.

  • Beelen speelt momenteel voor Feyenoord
  • De verdediger brak door in het shirt van PEC Zwolle
  • Als jeugdspeler was hij actief voor FC Twente

Clubcarrière

Beelen werd op 11 juni 2001 geboren in Harderwijk. Zijn voetbalcarrière ging van start bij VV Hierden. De verdediger maakte in 2011 de beslissing om over te stappen naar de jeugdopleiding van FC Twente, maar vertrok in 2016 na het schrappen van het vervoer voor jeugdspelers. Beelen keerde terug naar zijn geboorteplaats om zich aan te sluiten bij amateurclub VVOG.

PEC Zwolle

In 2017 vertrok Beelen opnieuw naar een profclub: PEC Zwolle. De verdediger ontwikkelde zich goed bij de Blauwvingers en debuteerde op 3 april 2022 in de hoofdmacht tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2 overwinning). Trainer Dick Schreuder liet hem drie minuten voor tijd invallen voor Gervane Kastaneer. In het restant van het Eredivisie-seizoen mocht het talent eveneens opdraven in de duels met Ajax (3-0 nederlaag) en PSV (1-2 nederlaag).

In actie voor PEC Zwolle (Pro Shots)

PEC Zwolle degradeerde in 2022 uit de Eredivisie. De afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie was vanzelfsprekend een grote domper voor de club, maar pakte voor Beelen gunstig uit. Schreuder gunde hem in het seizoen 2022-2023 veelvuldig speeltijd: dertig wedstrijden. Op 3 maart 2023 maakte Beelen zijn eerste doelpunt als profvoetballer: de 9-0 in de met 13-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Het betrof een evenaring van de grootste zege ooit uit het Nederlandse betaald voetbal.

Feyenoord

Als speler van PEC Zwolle trok Beelen de aandacht. Zijn naam viel in de zomer van 2023 in relatie tot Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente. Op 8 juli bereikte zijn werkgever een akkoord met landskampioen Feyenoord. De verdediger maakte op 13 augustus zijn debuut voor de Rotterdammers. Hij mocht invallen in de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) en onderscheidde zich meteen door een bal van de lijn te halen.

Laatste update: 15 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie