NAC houdt hoop voor return met Emmen door late goal

FC Emmen heeft een stap gezet richting de finale van de promotie/degradatie play-offs. Op het veld van NAC Breda boekte de Eredivisionist een 1-2 zege. In de eerste helft deden de bezoekers goede zaken, maar in de slotfase van het duel kwam toch nog de belangrijke aansluitingstreffer.

Emmen wint met kleine verschil in Breda

NAC en Emmen kruisten de degens in de tweede ronde van de play-offs. De Bredanaren bereikten die door af te rekenen met MVV, terwijl de Eredivisionist ertoe veroordeeld was door de zestiende plaats op de ranglijst. Emmen pakte snel het initiatief en kreeg onder meer een kans via Richairo Zivkovic, maar de kopbal van de spits miste richting.

De ban wordt gebroken

Na 24 minuten zetten de bezoekers een goede aanval op aan de rechterkant. Jari Vlak trok terug richting Lorenzo Burnet, die op de rand van het strafschopgebied stond te wachten. Met een geplaatste schuiver in de verre hoek mikte de verdediger raak.

NAC biedt helpende hand

NAC zette vervolgens even aan, tot echt grote mogelijkheden leidde dat echter niet. De marge werd zes minuten voor de pauze verdubbeld. Mark Diemers legde een vrije trap op het hoofd van de inlopende Ole Romeny, die binnenknikte: 0-2. Doelman Pepijn van de Merbel, die de geschorste Roy Kortsmit verving, tastte volledig mis.

Vlak voor rust kregen de gastheren de eerste echte kans. Jort van der Sande zag zijn kopbal echter over getikt worden door Mickey van der Hart. In de pauze greep NAC-trainer Peter Hyballa in door Elías Már Ómarsson en Sabir Agougil naar de kant te halen voor Odysseus Velanas en Charles-Jesaja Herrmann. De invallers stichten meteen gevaar. Eerst kwam Herrmann net niet tot een schot, vervolgens schoot Velanas ver over.

NAC bleef op jacht gaan naar de aansluitingstreffer, maar was niet scherp in de afronding. Toen het in 0-2 leek te eindigen veerde het thuispubliek alsnog op. Invaller Aimé Omgba schoot op fraaie wijze raak in de 94ste minuten. Zo begint Emmen zaterdagavond op De Oude Meerdijk met de voorsprong, maar die is minder ruim dan op gehoopt werd. Als het deze ronde overleeft treft het in de finale VVV-Venlo of Almere City. Dan wordt duidelijk wie er volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Scoreverloop: 0-1 (24′) L.Burnet, 0-2 (39′) O.Romeny, (90+4′) A.Omgba