EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

STEM op de RECHTSBUITEN | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de RECHTSBUITEN | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. Het stembiljet voor de rechter vleugelflitser moet nog ingevuld worden. Wie van de volgende vier was afgelopen seizoen de beste rechtsbuiten in de Eredivisie?

Rechtsbuiten SN Team van het Seizoen: Romeny, Cerny, Manhoef of Van Crooij?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Ole ter Haar Romeny (FC Emmen)

Ole ter Haar Romeny is nog niet klaar met schitteren in de Eredivisie of hij begint alweer te vlammen in de nacompetitie. Romeny is de reden dat FC Emmen nog überhaupt aan het strijden is om lijfsbehoud. Met een hattrick leidde Romeny Emmen langs sc Heerenveen (2-3) en met een dubbelklapper van Romeny versloeg Emmen Excelsior met 2-0. Zomaar even 6 punten die op conto van Romeny kunnen worden geschreven. De 22-jarige rechtsbuiten scoorde in totaal 11 keer en gaf ook nog 1 assist. Romeny ruikt een nieuwe club en lijkt sowieso wel behouden te blijven voor de Eredivisie. Zijn contract in Emmen loopt immers af. Maar eerst het SN Team van het Seizoen.

Vaclav Cerny (FC Twente)

Vaclav Cerny wil ook een nieuwe club, maar misschien nog wel een stapje hoger (met het SN Team van het Seizoen). De Tsjechische rechtsbuiten kende bij FC Twente zijn beste seizoen ooit. In de Eredivisie noteerde hij indrukwekkende cijfers. In 32 duels scoorde hij 13 keer en gaf hij 11 assists. De Enschedese dribbelaar (25) flitst langs de lijnen en is ook nog eens in liefst 36 procent van de Twente-doelpunten betrokken. Cerny lijkt na zijn topseizoen klaar voor een basisplaats in het SN Team van het Seizoen. Ga jij voor Vaclav?

Million Manhoef (Vitesse)

Eens in de zoveel tijd (one in a million years) kom je een talent tegen waardoor je onderkaak als een stripfiguur naar beneden dondert. Million Manhoef is zo’n talent. De rechtsbuiten van Vitesse is sneller dan het licht en kruipt als Arjen Robben naar binnen om met zijn linkervoet uit te halen. Vitesse plukte Manhoef weg uit Amsterdam om hem zelf op te leiden tot het beste jeugdproduct van de afgelopen jaren. Manhoef doet denken aan voormalig buitenspeler van Vitesse Mamadou Zongo. Met 9 doelpunten en 5 assists onttrok hij zich ook aan de algehele malaise in GelreDome. Manhoef staat bij elke zichzelf gerespecteerde scout op de lijst en hij hoeft echt geen millions te kosten.

Vito van Crooij (Sparta)

Tot slot komen we weer uit bij een speler van het uitblinkende Sparta. De club die normaal tegen degradatie strijd, maar nu knokt om deelname aan Europees voetbal. Vito van Crooij was een uitzonderlijk belangrijke pion van trainer Maurice Steijn. Hij had met 12 doelpunten, 11 assists en een doelpuntenaandeel van 38 procent geweldige statistieken dit Eredivisie-seizoen. Van Crooij flitst langs de rechterkant op Het Kasteel en bedient spits Tobias Lauritsen (ook in de voorselectie van het SN Team van het Seizoen) of gaat voor eigen succes. Voor wie een goedkoper alternatief dan Cerny wil, moet bij Van Crooij zijn. Verslaat hij zijn concurrent wel in deze strijd?

SN Team van het Seizoen: wie moet rechtsbuiten?

  • Ole ter Haar Romeny (FC Emmen)
  • Vaclav Cerny (FC Twente)
  • Million Manhoef (Vitesse)
  • Vito van Crooij (Sparta)
945+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
13+
‘Aasgier cirkelt rond noodlijdend Vitesse’
16:24
20+
MARCA wijst Oranje-duo aan als ‘EK-revelatie’
16:13
57+
Heerenveen kondigt meer transfers aan
16:00
32+
‘Diant Ramaj maakt verrassende move’
15:45
72+
Wellenreuther velt oordeel over Priske
15:34
30+
Transfer voor Olij? “Pas na het EK”
15:23
51+
Burgemeester Arnhem smeekt KNVB: “Alsjeblieft”
15:11
981+
‘Toptransfer Feyenoord raakt in stroomversnelling’
15:00
156+
‘Transferzomer Ajax zorgt voor frustratie’
14:50
113+
Waarom Engelse vedettes samen een ‘laffe luizenploeg’ vormen (maar wel in de finale staan)
14:38
37+
Tumultueus oefenduel voor Pavlidis bij Benfica met harde val
14:20
159+
Wereldkampioen prijst Oranje-publiek maar ziet ook minpunten tijdens EK
14:12
109+
Voorbeschouwing Spanje – Engeland: de ultieme ontknoping van dit EK
14:08
142+
Lamine Yamal met 17 jaar en 1 dag in voetsporen van Pelé, Messi en ook Xavi?
13:56
34+
Dit is waarom het verlossende Koopmeiners-nieuws nog uitblijft
13:47
246+
Oud-spits van Ajax en Feyenoord weer even de held van het EK
13:30
57+
Lastige situatie Vitesse in voorbereiding: “Zeker voor een controlfreak”
13:10
92+
‘Verrassende wending voor Conceição in Portugal’
12:50
107+
Eindelijk goed nieuws voor Malacia bij Man United
12:31
79+
‘Ontevreden Man City-aanvaller kan naar PSG’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie