Million Manhoef

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Million Manhoef

Million Manhoef is een Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst. In februari 2024 maakte hij de overstap van Vitesse naar Stoke City.

  • Manhoef speelt momenteel voor Stoke City
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Vitesse
  • Hij is jeugdinternational van Nederland
  • Zijn vader maakte furore als kickbokser

Clubcarrière

Manhoef werd op 3 januari 2002 op de wereld gezet in het Noord-Hollandse Beemster. Hij is een zoon van de in Suriname geboren Melvin Manhoef, die furore maakte als kickbokser. Zijn vader vocht meermaals in de Johan Cruijff ArenA. Op achtjarige leeftijd mocht Million samen met Lange Frans een rap ten gehore brengen als opkomstnummer.

Doorbraak bij Vitesse

Manhoef speelde in de opleidingen van VPV Purmersteijn (2006-2010), Zeeburgia (2010) en AFC Amsterdam (2011-2016). In 2016 maakte de getalenteerde aanvaller de overstap naar de academie van Vitesse. Manhoef doorliep de hoogste jeugdelftallen en maakte op 26 september 2020 zijn debuut in de hoofdmacht van de Arnhemse club, dat met 2-1 verloor bij Ajax. Na 81 minuten viel hij in voor Maximilian Wittek.

In het seizoen 2020-2021 mocht Manhoef dertien officiële duels afwerken in de hoofdmacht van Vitesse. Zijn eerste doelpunt maakte hij in de bekerwedstrijd tegen Willem II (0-2 overwinning). Manhoef mocht in het seizoen 2021-2022 al vaker in actie komen en dat leidde tot acceptabele cijfers: twintig wedstrijden, twee doelpunten en zes assists. Onder trainer Thomas Letch mocht de vliegensvlugge aanvaller ook zijn Europese debuut maken in de Conference League.

In actie tegen Sparta (Pro Shots)

De definitieve doorbraak van Manhoef volgde in het seizoen 2022-2023. Waar Vitesse een teleurstellend seizoen draaide, daar viel de aanvaller op met negen doelpunten en zes assists in 34 officiële wedstrijden. Manhoef maakte een hattrick tegen FC Groningen (6-0 zege), trof tweemaal doel op bezoek bij Ajax (2-2) en noteerde in de Eredivisie-duels met Feyenoord in totaal één doelpunt en twee assists.

Transfer naar Stoke City

Met Vitesse knokte Manhoef in het seizoen 2023-2024 tegen degradatie. Interim-trainer Edward Sturing wilde hem dan ook niet kwijt in de winterse transferperiode, maar vlak voor de deadline sloot de club dan toch een deal met Stoke City. Voor The Potters debuteerde de miljoenenaankoop op 10 februari 2024 in het Championship-duel met Blackburn Rovers (3-1 nederlaag).


Interlandcarrière

Manhoef doorliep verschillende jeugdteams van Nederland. In 2023 debuteerde hij voor Jong Oranje.

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie